Nicuşor Dan anunță că „cel mai probabil” toată zona Unirii va fi decopertată. Cât vor dura lucrările

Inquam Photos / Octav Ganea
Inquam Photos / Octav Ganea

Primarul General al Capitalei, Nicuşor Dan, a declarat că 'cel mai probabil' toată zona Unirii va fi decopertată. 

'Pentru moment, problema pe care o avem acolo este cu planşeul, care este foarte degradat. Planşeul urmează cursul râului Dâmboviţa în linii mari. (...) Deasupra planşeului este şi metroul şi pasajul', a spus Primarul General al Capitalei, marţi, la Digi24.ro.

Nicuşor Dan a subliniat faptul că există trei faze ale acestui proiect, iar una dintre ele, expertiza preliminară, deja a fost finalizată.

'Urmează o expertiză care a început, dar care nu s-a finalizat încă şi care o să spună care este soluţia optimă pentru repararea acestui planşeu (...). Există în linii mari două variante - să se sape tot, să se ia planşeul, să se pună altul şi a doua - pe planşeul existent să se facă lucrări de susţinere. Din câte înţeleg eu, varianta spre care care merge expertiza este cea în care se sapă tot şi se pune un planşeu nou', a mai spus primarul.

Potrivit estimărilor primarului, lucrările vor dura un an şi jumătate - doi ani, timp în care intersecţia de la Unirii ar urma să fie blocată.

'Pasajul pe care îl avem acum la Unirii nu va fi funcţional (...) Va trebui să găsim nişte metode de ocolire. După ce o să avem expertiza o să facem (...) o evaluare a metodei de a devia traficul. (...) O să fie o mare problemă de trafic, dar e inevitabilă. Nu poţi să aştepţi până o să cadă planşeul', a transmis Nicuşor Dan.

Primarul a mai spus că o parte dintre fântânile din Piaţa Unirii vor fi săpate, scrie Agerpres. 

VEZI ȘI: Drulă: Iohannis a numit mai mulți premieri PSD decât Iliescu 

Cătălin Drulă, președinte USR, a declarat că Președintele Iohannis a numit mai mulți premieri de la PSD decât a numit fostul președinte Ion Iliescu.  

„Transmit Președintelui Klaus Iohannis mesajul acelor români pe care nu îi mai ascultă, acea mare parte a societății românești care își dorește și și-a dorit modernizarea României, dar a fost păcălită la ultimele alegeri la care Klaus Iohannis a declarat, cu câteva zile înainte de alegeri, că România nu are nicio șansă de modernizare cu PSD la guvernare și că niciodată PSD nu va mai fi numit de Klaus Iohannis.

Iată că astăzi se întâmplă un record negativ. Klaus Iohannis tocmai a numit mai mulți premieri de la  PSD, decât Ion Iliescu.

Este un moment rușinos pentru democrația românească, este cea mai mare trădare a intenției electoratului. Electoratul a votat pentru modernizare nu pentru stagnare, clientelism, speciali și găști de partid. ... Citește mai mult AICI.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel