Nicușor Dan anunță că deschide 15 șantiere în București, la liniile de tramvai. ”Va fi o afectare de trafic”, dar apoi ”o să fie ceva mai bine”

Foto: Agerpres
Foto: Agerpres

Bucureștiul intră în reparații. Nicușor Dan anunță deschiderea de noi șantiere. 

Citește și: EXCLUSIV  Pe cine vrea Nicușor Dan să vadă călătorind cu tramvaiul în București. ”Dacă n-au aer condiționat, nu se vor urca, e foarte, foarte simplu”

”A fost o decizie corectă, ne-am dat 9 septembrie, termenul acesta, începutul școlii. Am ales să facem multe lucrări peste vară pentru că oamenii sunt plecați, copiii mai sunt pe la bunici, așa că e mai bine să faci acum decât să repari când se întorc toți” a spus primarul despre reparațiile ce țin de termoficare, la Digi24. 

Cu privire la ce s-a întâmplat la Piața Victoriei, Nicușor Dan a afirmat: ”Nu se lucrează numai în acea groapă deschisă, avem canale de beton și e suficient să sapi o groapă de 10 - 20 de metri ca să lucrezi la 100 de metri. În subteran erau 15 - 20 oameni care tăiau conducta bucată cu bucată. Era o activitate care se desfășura în subteran”. 

În ceea ce privește devierea traficului din nordul Capitalei, primarul general afirmă: ”Noi n-am avut cu nimic de-a face cu construcția aceasta (metroul de la Chibrit). Aceste autorități își dau singuri autorizații. Noi am fost informați de ce se întâmplă, am suplimentat mijloacele de transport. Ține de Ministerul Transporturilor și de Metrorex”. 

”Va fi o afectare de trafic când vom da drumul la reparația liniilor de tramvai. Vor fi 15 șantiere care vor afecta traficul, cum ar fi Mihalache de exemplu

Însă, traficul uriaș din București vine din dezvoltarea urbană haotică. Cu noul PUG, mai disciplinăm sectoarele” a anunțat primarul general al Capitalei, la Digi24. El consideră că ”o să fie ceva mai bine”, când vor fi gata toate șantierele de astăzi. Soluția este, conform acestuia, ”traficul în comun”. 

Cu privire la ce se va întâmpla la Piața Unirii, primarul general anunță că nu se va rade tot așa cum ar crede unii, mare parte din lucrare fiind în parcul din Piața Unirii și ”nu va deranja pe nimeni”. O problemă va fi când se va lucra la podul din fața Hanului lui Manuc. Se pare că are contre cu primarul de sector privind modernizarea pasajului. ”Eu nu vreau să întrerupem circulația pe pasaj” anunță Nicușor Dan. 

”Asta e direcția în care vrem să mergem”

Pentru DCNews, primarul general al Capitalei, Nicușor Dan, a declarat că numărul celor care folosesc transportul în comun a crescut cu 40% din iulie 2021 până astăzi. Edilul consideră că s-a întâmplat asta pentru că ”am adus vehiculele astea noi, e mai curat”, prezentând mai multe avantaje în emisiunea ”Ce se întâmplă” realizată de Răzvan Dumitrescu la DCNewsTv.

”Asta e direcția în care vrem să mergem” spune primarul. Despre cei 50 de kilometri e linie de tramvai, Nicușor Dan afirmă că ”pe mare parte vor putea să circule și autobuzele” care astăzi ”nu pot merge pentru că-și rup cauciucurile”.

”Am făcut ceva benzi unice, o să mai facem, asta e gratuit, în sensul în care acolo unde autobuzul circulă pe linia de tramvai nu suprimi o bandă de circulație. O să mai facem și măsuri d-astea impopulare în primă fază” a anunțat primarul general. 

Citește și: EXCLUSIV  Nicușor Dan anunță că urmează ”un mic deranj” în București: Dar e nevoie să facem și o să le facem

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel