Nicușor Dan, despre cazul ASSMB: Nu înseamnă că neapărat directorul instituţiei este vinovat

Sursa foto: AGERPRES
Sursa foto: AGERPRES

Nicușor Dan spune că nu trebuie să fie neapărat vina directorului ASSMB, chiar dacă desfășurarea anchetei e un lucru bun.

Nicușor Dan, primarul general al Captialei, a ieșit în față cu o declarație prin care este de acord cu ancheta DNA de la Administraţia Spitalelor şi Serviciilor Medicale Bucureşti, dar, mai transmite el, asta nu înseamnă că e vinovat directorul instituției.

Mai mult, primarul a mai precizat că se vor găsi niște vinovați, dar și că este dispus să ajute autoritățile prin orice informație dacă i se va cere acest lucru.

„E foarte bine că se anchetează. Orice fel de informaţie suntem disponibili să o dăm. DNA a venit aici, în Primărie, acum doi ani şi a cerut nişte acte de la Direcţia Urbanism. Asta nu înseamnă că eu trebuie să îmi dau demisia. DNA va ancheta şi eventual va găsi nişte vinovaţi. Dar asta nu înseamnă că neapărat directorul instituţiei este vinovat. Să aşteptăm rezultatul anchetelor şi, în măsura în care se confirmă sau există suspiciuni întemeiate, evident că vom lua măsurile care se cuvin. Pentru moment, informaţia oficială este că a fost o anchetă şi s-au ridicat nişte documente”, a explicat Nicuşor Dan, în cadrul unei conferinţe de presă.

Potrivit unui comunicat al ASSMB, Direcţia Naţională Anticorupţie a solicitat contracte de achiziţie publică încheiate în cursul anului 2022 de către directorul general al instituţiei de la acea dată, Cristian Plută.

„Ca răspuns la solicitările formulate de reprezentanți ai mass media, Biroul de Informare și Relații Publice este abilitat să transmită următoarele:

Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție –  Secția de combatere a corupției efectuează cercetări într-o cauză penală ce vizează suspiciuni privind săvârşirea unor infracţiuni de corupție, comise de funcționari publici, în cursul anului 2023, în contextul derulării unei proceduri de achiziție publică, care prevedea implementarea în cadrul unor spitale din București a unor servicii IT.

În cursul zilei de 12 decembrie 2023, ca urmare a obținerii autorizărilor legale de la instanța competentă, se efectuează percheziții domiciliare la sediile a 3 instituții publice din București.

În cauză procurorii beneficiază de sprijin din partea IGPR – Direcția de Operațiuni Speciale și din partea Inspectoratului General al Jandarmeriei Române.

Raportat la actele procedurale efectuate în prezenta cauză, precizăm că, atunci când împrejurările vor permite, vom fi în măsură să oferim detalii suplimentare”, a transmis DNA, în cadrul unui comunicat de presă.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel