Nicușor Dan îi ia 50.000 mp lui Băluță din sector ca să facă - chiar el - parc! Ce se află acum acolo - FOTO

foto: Freepik
foto: Freepik

Se va isca din nou o situație de nedorit între Nicușor Dan și Daniel Băluță?

Scandalul dintre Nicușor Dan și Daniel Băluță ar putea izbucni din nou, de data aceasta având ca punct central ideea transformării unei suprafețe de 50.000 de metri pătrați în parc. Nicușor Dan, primarul general al Bucureștiului, își propune să ia această suprafață de teren din sectorul condus de Daniel Băluță. Dacă despre primarul de la 4 știm ce a mai făcut, inclusiv parcuri, despre Nicușor Dan știm - prea bine - că nu a putut să le administreze nici măcar pe cele din subordine. 

Inițiativa de a-i cere lui Marcel Ciolacu 50.000 de mp din Sectorul 5 vine să pună sare pe rană pe fondul tensiunilor deja existente dintre cei doi edili, generate de lucrările de reparații la planșeul Unirii, care a ținut România în fața televizoarelor la începutul săptămânii. 

Precizăm că spațiul verde, un teren abandonat de altfel, nu aparține Primăriei Sectorului 4, ci domeniului public al statului. Nicușor Dan îl vrea în domeniul public al PMB.

Mai jos, hotărârea pentru solicitarea către Guvernul României:

"Proiect de hotărâre pentru solicitarea către Guvernul României de adoptare a unei hotărâri privind transmiterea imobilului în suprafață de 58,636 mp, situat în Șoseaua Vitan Bârzești nr. 20A, sector 4, înscris în cartea funciară cu nr. 220293, din domeniul public al statului în domeniul public al Municipiului București în vederea realizării unui parc/unei păduri urbane/de agrement.

Inițiator – Primarul General al Municipiului București

Comisii:
- Comisia de patrimoniu
- Comisia de ecologie, protecţia mediului și igienizare
- Comisia de urbanism şi amenajarea teritoriului
- Comisia juridică și de disciplină

Imobilul menționat la art. 1 se identifică conform anexei, care face parte integrantă din prezenta hotărare și are o valoare de inventar de 21.296.424 lei potrivit raportului de evaluare întocmit de către Asocierea MAPPS MASTER APPRAISAL-BUSINESS VALUATION" - se arată în Art. 2 din hotărâre

"Sumele necesare pentru finanțarea investiției se vor asigura, după caz, de la bugetul local sau alte surse legal constituite" se mai specifică în document.

La o căutare în Google Maps, iată cum apare locația indicată:

În raportul de specialitate se precizează că există teren disponibil de cca 5 ha, și asta pentru că doar pe o suprafață de 2 ha s-a construit un proiect ANL. Drept urmare, dispoziția inițială a fost abrogată:

Documentația completă poate fi consultată AICI.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Cele mai noi știri
Cele mai citite știri

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
NoMy - smt4.5.3
pixel