Primarul Capitalei, Nicuşor Dan, anunţă că între 6 şi 12 aprilie au loc evaluări ale directorilor instituţiilor culturale din subordinea Primăriei Municipiului Bucureşti.
Primarul Nicușor Dan spune că este vorba despre teatre, muzee, biblioteci şi alte instituţii.
„Evaluările încep azi cu managerii Teatrului de Revistă „Constantin Tănase”, Teatrului de Comedie, Teatrului Ţăndărică şi Teatrului Metropolis. Am propus ca evaluările să fie online, pentru transparenţă, dar nu toţi managerii au acceptat”, a scris primarul Capitalei, pe Facebook.
Laurențiu Damian, regizor și scenarist, profesor universitar doctor, acum student la Actorie, are o scrisoare pentru Nicușor Dan în contextul cu bugetul pentru Teatrul Metropolis, buget care pune lacătul pe instituția de cultură.
„Domnul meu! Sper ca această scrisoare să te găsească sănătos, ceea ce-mi doresc și mie! Să fim amândoi sănătoși la minte și la trup... așa se spunea despre boieri și domnitori! Să știi că pe mine mă cheamă și Nicușor, nu m-a strigat nimeni pe numele ăsta decât atunci când eram mic sau cum ar spune un dramaturg contemporan atunci când eram mic, miculuț, micușor... mă strigau așa pentru că nu voiam neam să mănânc! Și atunci bunicul meu lua o tobă și începea:
- Nicușor are o tobă, bum, bum, bum!...
Eu căscam gura, probabil surprins de ce vedeam și mama îmi îndesa lingura cu mâncare!
Pe mine nu mă interesează banii, subvențile, cât s-a dat și cât s-a luat! Eu am altă problemă. De suflet. Și tu o poți înțelege! Deși sunt prof. univ. și regizor acum sunt și student la actorie. În anul I. Alături de niște tineri minunați și cu un profesor minunat care mă respectă anume Puiu Șerban. Mă respectă toți profesorii pentru curajul de a redeveni la cei peste 60 de ani ai mei student.
Vezi, domnule Nicușor... în loc să obțin un post la ICR sau consultant politic bătând câmpii cu grație, eu vreau să fiu actor. Există roluri de bătrâni... multe roluri... Firs, din Livada de vișini (Cehov, știi piesa!), Manole din Moartea unui artist (ai auzit, sunt sigur de Horia Lovinescu!), mai e și Svedlovidov, în Cântecul lebedei, (sigur, Cehov, vezi că știi!).
Plus tot ce o să mai scrie dramaturgii contemporani, cu personaje grele, în cărucior, cu handicapuri, cu memoria dusă... să vezi acolo compoziții actoricești, domnule Nicușor!
Peste doi ani termin actoria.
Și te întreb:- Unde o să joc? .....Vezi continuarea aici!
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu