Primarul Capitalei, Nicușor Dan, a vorbit despre vila din Bulevardul Aviatorilor 86.
Nicușor Dan a fost întrebat în cadrul unei conferințe de presă cum de l-a convins RAAPPS să semneze autorizația pentru reamenajarea vilei din Bulevardul Aviatorilor 86, despre care s-a spus că ar urma să fie atribuită președintelui Klaus Iohannis, și dacă acea clădire era încadrată ca fiind una istorică.
"Această clădire face parte dintr-o zonă construită protejată. Competențele de emitere a autorizațiilor de construire sunt împărțite în București conform legii între primarul Municipiului București și primarul de sector. Primarul municipiului emite autorizațiile în zonele construite protejate și pe monumentele istorice care nu sunt în zonele protejate, sunt câteva zeci. Deci noi dăm pe zone protejate.
Am primit o cerere, așa cum primim orice cerere de emitere de autorizație de construire, am verificat că lucrările sunt exclusiv interioare, mai puțin o scară exterioară care nu se vede din stradă și a fost un proiect pe care evident, colegii mei l-au verificat și pe care eu l-am semnat. Acum discuția este pentru că noi avem o lege cu privire la ce este public dintr-o autorizație pe construire. Legea pe chestiunea asta este foarte bună, ea spune că este publică fațada, este public așa-numitul plan de situație, adică cât din terenul respectiv este ocupat și mai sunt publici coeficienți de genul ce suprafață construită este, cât are subsolul, lucruri de genul acesta.
Încă de acum câteva luni am primit de la mai multe instituții de presă solicitări de informații cu privire la această autorizație, am răspuns tuturor conform legii și le-am dat acele informații legal, adică fațadă, plan de situație și ceilalți coeficienți. Nu am dat nimănui planurile interioare", a declarat Nicușor Dan în cadrul unei conferințe de presă.
Întrebat dacă ar fi trebuit să fie respectate anumite reguli atunci când a fost renovată această vilă în contextul în care se află într-o zonă protejată, Nicușor Dan a spus:
"Sunt chestiuni care țin de distanțe laterale, sunt chestiuni care țin de suprafața așa-numitului pod, cât din suprafața terenului este ocupat, densitatea construită, cât este suprafața desfășurată, dar chestiunile acestea nu au relevanță aici pentru că practic s-a lucrat la interior, deci noi am verificat doar că nu se pune cine știe ce suprafață vitrată pe fațadă sau alte lucruri, în rest chestiuni uzuale, să vedem că există memoriu de rezistență...".
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu