Nicușor Dan, pariu câștigat. Singura lege care l-ar putea opri

INQUAM_Photos_Sabin_Cirstoveanu
INQUAM_Photos_Sabin_Cirstoveanu

Luni, Consiliul General va vota propunerea primarului general pentru un referendum local în primul tur al prezidențialelor. 

Consilierii USR îl susțin, consilierii PNL au aflat de la televizor că îl susțin și ei, consilierii PSD nu vor vota împotrivă-cel mult unii se vor abține.

Ținta electorală a fost deja atinsă. Bătălia de la Pasajul Adânc poate fi comparată de USR cu victoria de la Podul Înalt. Emoția creată de războiul buldozerelor scoate oameni la vot, redând un strop  de speranță Dreptei. PNL aleargă cu găleata goală după această picătură, USR speră că e apa vie care o s-o reanimeze pe Lasconi. Opoziția PSD la planul lui Nicușor Dan nu ar face decât să reactiveze votul ideologic, nu doar în București, ci și în țară. Experiența referendumurilor a fost, până acum, una proastă pentru social-democrați. Nici indirect nu pot acționa, neavând ONG-uri care să poată fi mobilizate.

O singură lege l-ar putea împiedica pe Nicușor Dan să câștige toată puterea în Capitală (nu e nicio problemă pentru electoratul Dreptei, altfel îngrijorat că PSD vrea să acapareze toată puterea în stat, fiindcă fondatorul USR e... independent).

Legea de care ar trebui să se teamă primarul general este... legea gravitației. Riscurile ca planșeul de sub Dâmbovița să cadă pur și simplu sunt mici, dar un cutremur serios le-ar aduce într-o zonă apropiată de certitudine. Însă, ăsta e un risc neglijabil pentru Nicușor Dan. Sunt sute de clădiri cu bulină roșie în oraș și doar 7 șantiere în lucru. În acest mandat nu a fost finalizată nicio consolidare a unei clădiri cu risc seismic. Dacă se produce vreun cutremur până la alegeri, oricum trebuie să dispară, indiferent ce se întâmplă cu pasajul Unirii.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

acest articol reprezintă o opinie
Cele mai noi știri
Cele mai citite știri

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
NoMy - smt4.5.3
pixel