Nicușor Dan, prima reacție după închiderea urnelor: Voi declanșa un referendum...! / Ce a zis când a fost întrebat de candidatura la prezidențiale / video

Inquam Photos / Octav Ganea
Inquam Photos / Octav Ganea

Nicușor Dan, primarul general al Capitalei între 2020 și 2024, a făcut declarații, după închiderea urnelor de vot.

Update: 

Întrebat dacă în 2028, la finalul celui de-al doilea mandat, bucureştenii vor mai avea probleme cu apa caldă, Nicuşor Dan a spus că "vom mai avea avarii. Dar vom fi la 50% din reţea deja reabilitată. Deci vom mai avea avarii, dar nu va mai fi problema principală a bucureştenilor". 

Update:

Fostul și noul primar general, conform EXIT-POLL, a făcut declarații la B1TV.

„Am avut niște sondaje, însă la alegeri totul ține de mobilizare și vreau să mulțumesc bucureștenilor care s-au dus la vot și au făcut ca diferența să fie atât de mare

Vestea bună e că pare că REPER intră în Consiliul General și speranța e să facem o majoritate ADU-REPER-PNL. Îmi doresc foarte tare ca în această majoritate să fie PNL“, a zis Nicușor Dan.

„În urma comunicării pe care am făcut-o  în ultimii luni, oamenii au înțeles că ducem orașul într-o direcție serioasă și dorim să rezolvăm problemele mari ale orașului“, a mai zis Nicușor Dan.

Întrebat dacă va candida la președinția României, Nicușor Dan a spus că „tocmai a primit un mandat de 4 ani și asta e singura lui preocupare“.

Nicușor Dan a mai cerut „vigilență maximă pentru cei care sunt în secțiile de votare până se termină numărătoarea“.

Știrea inițială

După închiderea urnelor de vot, Nicușor Dan, primarul general al Bucureștiului într 2020 și 2024, a făcut următoarele declarații:

În fața Primăriei Capitalei se scandează „Nicușor, Nicușor“!

Cineva a spus „nu vă pierdeți cu firea“, moment în care Nicușor Dan a râs copios.

Potrivit primului EXIT-POLL, Nicușor Dan a câștigat un nou mandat la Primăria Capitalei, cu 45%.

„Să știți că niciodată politicienii nu câștigă alegeri. Alegerile sunt câștigate de comunități. Azi am avut, în București, o uriașă comunitate care și-a dorit onestitate în funcție publică, instituții care să lucreze pentru oameni și dreptate.

Sunt copleșit de responsabilitatea pe care mi-o dați și de speranțele pe care le puneți în noi.

În acești ani am lut foarte multe decizii greșite și probabil că vom greși în continuare, însă pot să vă spun că niciodată, nici eu și nici colegii mei, nu ne-am bătut joc și nu ne vom bate joc de mandatul pe care ni l-ați dat“, a zis Nicușor Dan.

„Sunt câteva mecanisme care de ani întregi au blocat dezvoltarea Bucureștiului și care țin de relația între București și autorități centrale. Cu aprobare Consiliului General al PMB voi declanșa un referendum local pentru cum se vor împărți banii între Primăria Capitalei și primăriile de sector“, a zis Nicușor Dan.

„Voi convoca un referendum local pentru a decide cine răspunde de urbanismul din București. E absurd ca primarii de sector să arunce cu autorizații pentru zeci și sute de blocuri a căror legalitate nu o controlează nimeni, iar primarul Capitalei să răspundă pentru traficul din București“, a mai spus Nicușor Dan.

„Orașul are un deficit de dezvoltare. Aștept și sunt deschis să lucrăm cu toate structurile profesionale care doresc să accelereze direcția în care acest oraș merge. Vă aștept pe toți să lucrăm împreună pentru dezvoltarea Bucureștiului.

Să ne bucurăm cu toții de seara asta și de mâine, toată lumea, la muncă“, a conchis Nicușor Dan.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel