Urmărește emisiunea live


Nicușor Dan s-a sucit. Răsturnare de situație cu Planșeul Unirii!

Inquam Photos / Octav Ganea
Inquam Photos / Octav Ganea

Răsturnare de situație cu Planșeul Unirii!

VEZI ȘI: Caramitru: Chit că-l simpatizați pe Nicușor Dan, trebuie să citiți asta! Ghinion

Nicușor Dan s-a sucit. În 2022, spunea că există un pericol major la Planșeul Unirii. În acest context, Primarul Genereal propunea spre dezbaterea Consiliului General al Municipiului București (CGMB) un proiect de hotărâre privind realizarea unui parteneriat între Municipiul București prin Administrația Străzilor și Consiliul Local alSectorului 4, tocmai pentru ca lucrările de reabilitare la Planșeul Unirii să înceapă de urgență.

S-a constatat faptul că, în anii trecuți, Administrația Străzilor a expertizat atât Pasajul Unirii cât și Pod Planșeu Unirii, constatandu-se grave probleme structurale, care necesită ample lucrări de consolidare și reabilitare, motiv pentru care proiectul de hotărâre propus are un caracter urgent, ce nu poate fi amânat. (...) Propun spre dezbaterea Consiliului General at Municipiului București, Proiectul de hotărâre privind realizarea unui parteneriat între Municipiul București prin Administrația Străzilor și Consiliul Local al Sectorului 4, în vederea finanțării și derulării lucrărilor de consolidare și reabilitare a obiectivelor: Pasajul Unirii, Pod Planșeu Unirii, zonele conexe și adiacente care asigură funcționalitatea și exploatarea în siguranță a acestora”, spunea Nicușor Dan în 2022.

Au trecut doi ani de atunci. Totuși... nicio urgență nu poate dura doi ani. Acum, în 2024, Nicușor Dan și-a schimbat discursul. Acum susține că situația cu Planșeul Unirii nu mai e chiar un pericol public.

„În calitate de oameni serioși, întâlnim în viața noastră administrativă cazuri care sunt ca acesta sau mai grave. De exemplu, există blocuri pe care le găsim, în care expertul spune pericol public. Bineînțeles că trebuie să intervenim și ne uităm cu seriozitate la problema asta. Însă, vrem să respectăm legea și avem așa de multe experiențe nefericite cu autorizații emise în regim de urgență în care proiectarea nu s-a făcut ca lumea, în care s-au dus pe șantier și au găsit nu știu câte conducte de care habar n-aveau și au stat luni de zile, încât nu ne permitem, mai ales acolo unde trece și Dâmbovița, și caseta de sub Dâmbovița și metrou, să facem pe genunchi un proiect”, a spus Nicușor Dan în timpul emisiunii „În Opoziție cu Denise Rifai”, în data de 25 septembrie 2024, un discurs total opus de anul 2022.

VEZI ȘI: De noaptea minții! Nicușor Dan, dezinteresat total de sănătatea celor doi oameni băgați în spital de buldozerele lui. Oana Zamfir, uluită: Adică, îi luați și la mișto?

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Cele mai noi știri
Cele mai citite știri

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
NoMy - smt4.5.3
pixel