Nicușor Dan se vrea iar primar: Nu văd o altă persoană care să reușească...

Inquam Photos / George Călin
Inquam Photos / George Călin

Nicuşor Dan vrea încă un mandat la Primăria Generală. 

Primarul Nicuşor Dan a declarat, miercuri, că este interesat să candideze pentru un nou mandat la conducerea Primăriei Capitalei, afirmând că nu vede o altă persoană "care să reuşească să se opună mafiei imobiliare".

"Alegerile vor fi peste mai mult de un an şi jumătate, undeva în septembrie, octombrie, poate şi mai târziu. În momentul de faţă, există o coaliţie cu PNL, USR, PMP care funcţionează, cu scârţâielile inerente oricărei coaliţii şi pe care nu mă străduiesc să le amplific, dimpotrivă, încerc să le mediez. Mă interesează să candidez din nou, pentru că în administraţie lucrurile durează uneori şi patru, cinci ani şi abia mai târziu vezi rezultatul la ceea ce ai început. Mă interesează şi pentru că nu văd o altă persoană care să reuşească să se opună mafiei imobiliare, ca să o spun foarte deschis. Susţinerea o să o vedem în momentul acela. Până atunci eu sunt bucuros că mulţi oameni au înţeles că Bucureştiul are nevoie de o direcţie şi are nevoie de a aşeza lucrurile înainte. Să pui pomişori şi semafoare fără nicio direcţie e uşor, dar să dai o direcţie unui oraş care nu a avut asta e mai greu", a declarat Nicuşor Dan la Euronews România, conform Agerpres. 

PUZ-ul din Tineretului, anulat de instanţă 

Tribunalul Bucureşti a anulat, luni, PUZ Parcul Tineretului, în baza unei acţiuni pe care a iniţiat-o în 2018 Asociaţia Salvaţi Bucureştiul împreună cu Fundaţia Eco Civica, a anunţat primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan.

El a scris, miercuri, pe Facebook, că prin PUZ-ul aprobat în 2005 câteva zeci de hectare din parc au devenit construibile.

Potrivit edilului general al Capitalei, cinci blocuri sunt consecinţa acestui PUZ. De asemenea, Nicuşor Dan a spus că două construcţii neterminate au fost începute în baza aceluiaşi PUZ şi stopate în instanţă de aceleaşi două asociaţii.

Primarul a afirmat că alte investiţii prevăzute de acest PUZ sunt în diferite stadii în instanţă. "Aşa s-a dezvoltat Bucureştiul în ultimii 20 de ani. Traficul şi poluarea pe care le resimţim cu toţii sunt consecinţele", a adăugat Nicuşor Dan.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel