Nigel Farage avertizează asupra riscurilor escaladării conflictului în Ucraina prin utilizarea rachetelor cu rază lungă de acțiune

Foto: Agerpres
Foto: Agerpres

Liderul Reform UK a exprimat îngrijorări cu privire la posibilitatea ca Ucraina să utilizeze rachete cu rază lungă de acțiune, furnizate de Marea Britanie, împotriva Rusiei, considerând că aceasta ar reprezenta o escaladare periculoasă a conflictului. El a criticat retorica tot mai agresivă atât din Marea Britanie, cât și din SUA, avertizând asupra consecințelor imprevizibile. Farage a subliniat necesitatea unei abordări prudente și a criticat apelurile pentru aderarea Ucrainei la NATO, numindu-le parte dintr-o atitudine „belicoasă”.

Citește și: Piromanul de la Parlament, declarat „erou național”. Ai grijă ce comentezi pe TikTok pentru că intră pe fir DIICOT! Mircea Toma și Valentin Jucan, reacții

Nigel Farage, liderul partidului Reform UK, a criticat creșterea atitudinii agresive a Occidentului față de invazia Rusiei în Ucraina, punând sub semnul întrebării decizia Marii Britanii de a permite Ucrainei să folosească rachete cu rază lungă de acțiune pe teritoriul Rusiei, potrivit Politico.

Vorbind la postul de radio LBC, Farage a exprimat îngrijorări cu privire la escaladarea conflictului, dacă rachetele britanice ar fi utilizate împotriva țintelor din interiorul Rusiei. „Trebuie să sprijinim Ucraina? Da. Dar vreau ca rachetele noastre cu rază lungă să fie lansate adânc în Rusia? Sunt îngrijorat că aceasta ar reprezenta o escaladare periculoasă", a declarat Farage.

Decizia privind utilizarea rachetelor Storm Shadow, furnizate de Marea Britanie, nu a fost încă luată. Aceste rachete depind parțial de tehnologia americană, astfel că aprobarea din partea SUA este esențială. Sesiunea Adunării Generale a ONU, care va avea loc săptămâna viitoare, este așteptată să ofere clarificări suplimentare pe acest subiect.

Farage a fost criticat anterior pentru comentariile sale referitoare la extinderea NATO și Uniunea Europeană, susținând că aceste acțiuni au provocat invazia Ucrainei de către Rusia. Fostul premier britanic, Boris Johnson, a respins aceste afirmații, calificându-le drept „propagandă rușinoasă a Kremlinului”.

Deși Farage a condamnat regimul condus de Vladimir Putin, descriindu-l ca fiind „foarte periculos și neplăcut”, el a subliniat că Occidentul trebuie să fie precaut în fața retoricii din ce în ce mai agresive. „Sunt profund îngrijorat de creșterea atitudinii belicoase pe ambele maluri ale Atlanticului", a adăugat el.

Farage a criticat și apelul recent al lui Boris Johnson de a permite Ucrainei să adere la NATO, numindu-l parte din „franja belicoasă”. Johnson și cinci foști secretari de apărare au cerut în weekend ca Marea Britanie să permită utilizarea rachetelor cu rază lungă de către Ucraina, chiar și fără aprobarea SUA. „Am avut belicoși și în Irak, și în Afganistan. Unde ne-au dus aceștia?”, a încheiat Farage.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
NoMy - smt4.5.3
pixel