Nigel Farage, liderul de extremă dreapta britanic, acuză Occidentul că a "provocat" războiul din Ucraina

Sursa Foto: Agerpres
Sursa Foto: Agerpres

Nigel Farage, a declarat că Occidentul a "provocat" războiul din Ucraina prin "extinderea NATO şi Uniunii Europene către est".

Fostul membru al Parlamentului European, care a avut o contribuție semnificativă în campania pentru Brexit din 2016, a afirmat vineri seara, în cadrul unui interviu la BBC, că încă din 2014 a avertizat în Parlamentul European că va izbucni un conflict în Ucraina.

Înainte de scrutinul parlamentar din 4 iulie din Regatul Unit, formațiunea sa politică, Reform UK, înregistrează un avans în sondaje, apropiindu-se de - sau chiar întrecând - partidul conservator aflat la guvernare.

"Mi s-a părut evident că expansiunea spre est a NATO şi a Uniunii Europene a dat (preşedintelui rus Vladimir Putin) un motiv să spună poporului rus: 'Vin din nou după noi', şi să intre în război", a mai spus el.

Populistul Nigel Farage a susținut că a făcut declarații similare "încă din anii 1990, de la prăbușirea Zidului Berlinului" în 1989.

"Farage face ecoul justificării josnice a lui Putin pentru invazia brutală a Ucrainei"

"Aşteptaţi o secundă, noi am provocat acest război. Bineînţeles că este vina lui (a lui Vladimir Putin) - el a folosit ceea ce am făcut noi ca o scuză", a adăugat liderul Reform UK, care este candidat la alegerile legislative într-o circumscripţie din sud-estul Angliei.

Întrebat despre afirmațiile anterioare, Nigel Farage a declarat că nu-l agreează pe Vladimir Putin "ca persoană", însă "îi apreciază abilitățile de om politic".

"Farage face ecoul justificării josnice a lui Putin pentru invazia brutală a Ucrainei", a reacţionat James Cleverly, ministrul britanic de interne, pe reţeaua X.

John Healy, responsabil cu chestiuni de apărare în Partidul Laburist, a afirmat că Nigel Farage "ar prefera mai degrabă să-l linguşească pe Vladimir Putin decât să apere poporul ucrainean".

"Churchill se va răsuci în mormânt", a reacţionat fostul ministru britanic al apărării, Tobias Ellwood, pentru Daily Telegraph, conform Agerpres.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel