Nikki Haley spune că va avea o dezbatere doar cu Donald Trump, în timp ce alegerile primare din New Hampshire se apropie

Sursa Foto: FreePik
Sursa Foto: FreePik

Nikki Haley a renunțat la o dezbatere înainte de competiția crucială pentru alegerile primare republicane din New Hampshire, spunând că va participa doar dacă o va face și Donald Trump.

Fostul ambasador al SUA la Națiunile Unite s-a clasat luni pe locul al treilea în caucus-ul din Iowa, la câteva puncte în urma guvernatorului Floridei, Ron DeSantis, dar la mare distanță de fostul președinte.

Trump a lipsit până acum de la toate dezbaterile primare republicane, spunând că va urca pe scenă doar împotriva unui rival care se află aproape de el în sondaje în competiția pentru a-l înfrunta pe președintele democrat Joe Biden în alegerile din noiembrie.

Cu toate acestea, unele sondaje recente o plasează pe doamna Haley la doar o singură cifră în spatele domnului Trump - sau la egalitate - în New Hampshire, dând speranțe campaniei sale că poate ridica o provocare semnificativă în continuare.

Haley, care încearcă să obțină nominalizarea republicană dintr-un partid dominat de susținătorii lui Trump

Electoratul din New Hampshire este mai puțin conservator din punct de vedere religios și mai puțin rural decât cel din Iowa - factori care l-au ajutat pe Trump în adunările electorale de acolo.

Dacă DeSantis și Haley nu pot profita de aceste diferențe în acest stat, impulsul lui Trump ar putea face ca restul calendarului primar republican să fie puțin mai mult decât o formalitate. Niciun republican nu a pierdut vreodată nominalizarea partidului după ce a câștigat atât Iowa, cât și New Hampshire.

Haley, care încearcă să obțină nominalizarea republicană dintr-un partid dominat de susținătorii lui Trump, a încercat să construiască o coaliție largă de alegători.

Ea a pus un mare accent pe New Hampshire și speră ca acesta să fie o trambulină pentru competiția din statul său natal, luna viitoare, în Carolina de Sud, conform Sky News.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel