Nikolae Patrușev, rusul numit succesorul lui Vladimir Putin, vizită în Egipt. Ce face la Cairo

Nikolae Patrușev, rusul numit succesorul lui Vladimir Putin, vizită în Egipt / Foto: Kremlin.ru
Nikolae Patrușev, rusul numit succesorul lui Vladimir Putin, vizită în Egipt / Foto: Kremlin.ru

Nikolae Patrușev, rusul numit succesorul lui Vladimir Putin, se află în Egipt.

Nikolae Patrușev, rusul numit succesorul lui Vladimir Putin, s-a dus într-o vizită în Egipt. Serviciul de presă al Consiliului de Securitate al Rusiei transmite că problemele de securitate națională și lupta împotriva terorismului vor fi discutate de secretarul Consiliului de Securitate al Rusiei, Nikolai Patrushev, cu reprezentanții Egiptului, scrie Interfax.

"Vor avea loc discuții la Cairo în perioada 26-27 septembrie cu consilierul președintelui egiptean pe probleme de securitate națională, Faiza El-Naga, și consilierul președintelui egiptean în probleme de combatere a terorismului, Magdi Abdelgaffar", se arată în comunicat.

Serviciul de presă al Consiliului de Securitate al Rusiei a menționat că Patrușev va avea, de asemenea, întâlniri cu șefii mai multor departamente republicane.

Pe 23 mai, a fost raportat că Nikolae Patrușev s-a întâlnit cu El-Naga și Abdelgaffar "în marginea" unei întâlniri internaționale de securitate și că au fost discutate problemele cooperării ruso-egiptene în direcția antiteroristă.

Rusia pare să-și caute aliați

Rusia pare să-și caute noi aliați, asta pentru că în urmă cu câteva zile secretarul Consiliului de Securitate al Rusiei, Nikolai Patrușev, și-a exprimat sprijinul pentru China în chestiunile din Taiwan, Xinjiang, Tibet și Hong Kong.

"Aș dori să confirm sprijinul nostru continuu pentru Beijing în problemele din Taiwan, Xinjiang, Tibet și Hong Kong, care sunt folosite de Occident pentru a discredita China", a spus Patrușhev la o întâlnire cu Wang Yi, membru al Biroului Politic al Comitetul Central al PCC.

Patrușev a subliniat că Rusia își propune să consolideze relațiile cu China. Potrivit acestuia, relațiile dintre cele două țări sunt "intense și nu sunt supuse condițiilor externe".

"Ele se bazează pe principiile respectului, neamestecului în treburile interne ale celuilalt și sprijinului reciproc pe arena internațională", a spus Patrușev.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel