Poveștile fotojurnaliștilor și ziariștilor care au fost pe front sunt impresionante. Nimeni nu își poate închipui ce se întâmplă cu adevărat pe un câmp de război. Fotojurnaliștii sunt cei care aduc o felie de viață cu ajutorul imaginilor și ne apropie de o realitate periculoasă.
Miercuri 19 martie, dar și duminică, 23 martie, la Muzeul Național al Țăranului Român vor avea loc dezbateri despre fotojurnalismul de război, pericole, deontologie și povești de pe front. De asemenea, românii sunt invitați să vadă un film documentar special, "Which Way is the Front Line from Here: The Life and Time of Tim Hetherington".
"Este un film despre viața și cariera lui Tim Hetherington, fotograf de război și realizator de film documentar nominalizat la Oscar. Din păcate, Tim a fost omorât în Libia, acum trei ani. Avea 40 de ani... În memoria lui, Sebastian Junger a făcut filmul acesta, după ce împreună au realizat "Restrepo". Nu este un film dur. În primul rând, este o lecție de viață. Flmul acesta îți deschide ochii și afli o poveste de viață frumoasă, care din păcate a avut un final mult prea rapid", a mărturisit fotoreporterul Florin Ghioca pentru DC News.
La dezbaterea care va urma după proiecția din 19 martie, jurnalistul și fotograful de conflict Florin Ghioca va explica publicului câteva aspecte ale vieții de corespondent de război.
La evenimentul din 23 martie este invitat Radu Sigheti (Reuters). De asemenea, organizatorii așteaptă participarea virtuală a regizorului Sebastian Junger "Which Way is the Front Line from Here: The Life and Time of Tim Hetherington", care în momentul de față se află implicat într-un proiect, în Statele Unite.
Dezbaterile vor avea loc la Muzeul Național al Țăranului Român în data de 19 martie, după proiecția de la ora 19.00, respectiv la Cinema Studio, în data de 23 martie, după proiecția de la ora 16.00.
Mai multe informații AICI.
Foto: National Geographic Channel
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu