Satisfacere, dorinţă, nevoi fiziologice, împlinire şi excese, toate acestea ne duc cu gândul la controversatul termen de nimfomanie. Mulţi îl folosesc, însă, fără a-i cunoaşte adevăratul sens şi tortura din spatele unui singur cuvânt. Unde a început, care îi sunt cauzele şi se leagă oare doar de actul sexual?
Autor: Catalina Tomescu
Doctorul Alfred Kinsey oferă cea mai bună şi cea mai amuzantă definiţie : " O astfel de persoană este cineva care face mai mult sex decât tine". Însă mereu ne este amintit faptul că excesele dăunează grav sănătăţii. Deci, sunt nimfomanele atât de fericite?
DEX-ul ne oferă o explicaţie mai amplă. Avându-şi originea în mitologia grecească (nymphe, manie ), acesta denumeşte nimfomania ca fiind dorinţa exagerată la femei de a face sex cu oricine, oriunde, oricând. Astfel, ni se dezvăluie faptul că bărbaţii nu sunt încadraţi în acest termen.
Cele care suferă de această afecţiune sunt într-o permanentă căutare a satisfacerii plăcerilor, fără a-şi atinge însă, scopul. Dacă ne luăm după inversul principiului "Less is more"(mai mult este mai putin), ajungem la concluzia că nimfomaniacele, cu cât sunt mai adâncite în dorinţa atingerii plăcerii maxime, cu atât se indepărtează pe zi ce trece de orgasmul final. Deci, pofta nebună de sex nu oferă întotdeauna ceva pozitiv, ci dimpotrivă, acumulare de frustrări.
În ciuda faptului că bărbaţilor le surâde de cele mai multe ori întâlnirea cu o astfel de femeie, unii au trecut şi prin întâmplări nefericite. Un exemplu potrivit este nimfomana din München , care a sechestrat şi a violat doi bărbaţi în mod repetat, propunându-le până şi poliţiştilor să întreţină acte sexuale cu ea, scrie Adevărul.
Cauzele nimfomaniei sunt multiple, unele referindu-se la dorinţa obsesivă de colecţionare a bărbaţilor, lipsa încrederii în sine sau conflictul oedipian(psihic), confruntarea de dorinţe contrarii. Afecţiunea poate fi tratată prin psihanaliă şi multiple şedinţe de terapie.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu