Ninge abundent în această dimineață. Drumarii încearcă să țină șoseaua practicabilă spre Păltiniș 

Pană de curent la Păltiniș. Turiștii au rămas blocați în telescaun și fără căldură în camere / Foto cu caracter ilustrativ: Pixabay
Pană de curent la Păltiniș. Turiștii au rămas blocați în telescaun și fără căldură în camere / Foto cu caracter ilustrativ: Pixabay

Este ninsoare puternică în această dimineață spre stațiunea Păltiniș.

 Ninge abundent, sâmbătă dimineața, pe drumul spre stațiunea montană Păltiniș, iar drumarii încearcă să mențină șoseaua practicabilă, mai ales că mulți turiști merg spre pârtiile de schi.

Sâmbătă dimineața ninge abundent la Păltiniș și se acționează cu două utilaje, respectiv cu o autobasculantă cu lamă și un tractor cu lamă.

Carosabilul este parțial acoperit cu zăpadă.În zonă se circulă în condiții de iarnă. Până la această oră s-au folosit peste șase tone de material antiderapant.

Reprezentanții drumarilor din Sibiu roagă participanții la trafic să circule cu atenție sporită atât pe drumul spre Păltiniș, cât și pe alte șosele județene unde se intervine pentru deszăpezire, în special pe sectoarele de drum unde se află utilajele de intervenție. De asemenea, le ei recomandă șoferilor să aibă mașinile echipate corespunzător.

Prognoza meteo până pe 20 februarie în toată țara

În Transilvania va urma o răcorire, proces ce se va încheia la începutul săptămânii viitoare, când maximele termice vor atinge în medie 4-5 grade. La finalul intervalului de prognoză media temperaturilor maxime va atinge 7-8 grade. Minimele termice vor fi preponderent negative, iar media lor se va situa, în general, între -6 şi -1 grad.

Temporar vor fi precipitaţii aproape în fiecare zi, dar pe arii mai extinse şi în general moderate cantitativ la începutul intervalului de prognoză.

Minimele termice vor oscila în jurul pragului de îngheţ în prima săptămână, iar în cea de a doua va fi mai rece, media acestora coborând până în jurul a -5...-4 grade, în intervalul 13-16 februarie.

Temporar vor fi precipitaţii aproape în fiecare zi, mai însemnate cantitativ în prima.

În Moldova va urma o răcorire, iar apoi se va încălzi lent. Media minimelor termice va fi în general negativă şi se va situa între -4 şi 1 grad.

Temporar vor fi precipitaţii aproape în fiecare zi, pe arii mai extinse la începutul intervalului de prognoză.

În Muntenia, media maximelor termice va scădea de la 10 grade în prima zi, până la 5-6 grade în cea de a doua, apoi se va încălzi treptat, iar în data de 11 februarie maximele termice vor atinge în medie 14 grade. Vor urma trei zile în care valorile termice vor scădea cu aproximativ 8-9 grade, ulterior se va încălzi, media maximelor ajungând la finalul intervalului de prognoză până la 9-11 grade. Media minimelor termice, pe întreaga regiune, va avea variaţii, în general, între -3 şi 0 grade.

Probabilitatea mai mare de precipitaţii va fi în prima zi şi din nou după data de 12 februarie.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Cele mai noi știri
Cele mai citite știri

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.5.3
pixel