Vremea din perioada următoare va fi influențată de mai multe fenomene meteo, unele neașteptate în această perioadă.
”Zăpadă este în zona de munte, înspre zona de munte mai înaltă. Am avut anul acesta mai puțină zăpadă la munte decât anul trecut. Anul trecut, chiar dacă a fost cea mai caldă iarnă, la munte a fost strat de zăpadă consistent și persistent. Acum stratul de zăpadă este pe versanții nordici ai Carpaților Meridionali, spre Transilvania. La fel, în Carpații Orientali, pe versanții dinspre Transilvania, pentru că au fost precipitații mai consistente în vest și centru, ceea ce nu e bine pentru rezerva de apă din sol.
Precipitații abundente nu așteptăm în curând, nu precipitații care să schimbe datele. Stratului de zăpadă nu i-aș spune deocamdată adio pe acest sezon, pentru că mai este posibil, în perioadele mai reci, să mai ningă la munte în martie și chiar în aprilie.
Pentru celelalte zone, de asemenea, speranța este ca, odată intrați în primăvară, Marea Mediterană să se activeze. Chiar ne uitam la un ciclon care se dezvoltă la sud de Italia, foarte adânc, cu o dezvoltare mai rară în sezonul de iarnă. Toamna vedem acest fenomen. Merge înspre est, se apropie de zona țării noastre, dar are o circulație blocată de un anticiclon care încearcă să avanseze spre noi dinspre Câmpia Rusă și care să aducă și o ușoară răcire” a spus Florinela Georgescu, director în Administrația Națională de Meteorologie, pentru DCNews.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu