Nivel de vaccinare insuficient în Europa. Doar 17% din populație e imunizată complet

Foto cu caracter ilustrativ: Pixabay
Foto cu caracter ilustrativ: Pixabay

Organizația Mondială a Sănătății trage un semnal de alarmă privitor la nivelul de vaccinare din Europa, insuficient pentru a evita reapariția pandemiei.

Nivelul de vaccinare în Europa este insuficient pentru a evita reapariţia pandemiei, potrivit OMS. Doar 30% din populaţia din Europa a primit o primă doză de vaccin şi 17% este complet vaccinată.

Nivelul de vaccinare în Europa este insuficient pentru a evita reapariţia pandemiei, a avertizat, joi, filiala europeană a Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS), care a cerut, de asemenea, să se evite „greşeala” care a dus la creşterea numărului de cazuri în timpul verii. din 2020, notează Le Figaro.

„Acoperirea vaccinării este departe de a fi suficientă pentru a proteja regiunea de o reapariţie a pandemiei”, a avertizat directorul european al OMS, Hans Kluge, într-o conferinţă de presă online.

În acest moment, 30% din populaţia din Europa a primit o primă doză de vaccin şi 17% este complet vaccinată. De la începutul campaniei de vaccinare, în România au fost vaccinate 4.514.587 de persoane, dintre care 409.622 cu o doză și 4.104.965 cu schema completă, precizează Mediafax.

Certificatul UE COVID-19, adoptat de Parlamentul European

Parlamentul European a adoptat azi certificatul UE COVID-19, după ce acum doua săptămâni ajunsese la o înțelegere cu Consiliul. Urmează publicarea regulamentului în jurnalul oficial al UE, iar atunci certificatul va deveni oficial.

"Deputații au finalizat, astăzi, lucrările legislative privind certificatul, pentru a facilita călătoriile în UE și pentru a contribui la redresarea economică.

 Ce informații va conține certificatul

546 de eurodeputați au votat pentru adoptarea certificatului. Certificatul va fi emis gratuit de către autoritățile naționale și va fi disponibil fie în format digital, fie pe hârtie și va conține un cod QR. Documentul va certifica faptul că o persoană a fost vaccinată împotriva COVID-19, are un rezultat recent negativ al testului sau s-a recuperat după infectare. În practică, acestea vor fi trei certificate distincte.

Un cadru comun al UE va face certificatele interoperabile și verificabile în întreaga Uniune Europeană și va preveni frauda și falsurile. Sistemul se va aplica de la 1 iulie 2021 și va fi în vigoare timp de 12 luni. Certificatul nu va fi o condiție prealabilă pentru libera circulație și nu va fi considerat un document de călătorie (citește continuarea AICI).

VEZI ȘI   -  Vaccinare Pfizer, Moderna, AstraZeneca, Johnson&Johnson în România. Informaţiile zilei

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Cele mai noi știri
Cele mai citite știri

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.5.3
pixel