Nivelul apei în acumularea Mușata, Vaslui, a atins cota de pericol: 38 de pompieri acționează pentru a preveni inundațiile

Imagine cu rol ilustrativ / Sursa: Inquam Photos / George Călin
Imagine cu rol ilustrativ / Sursa: Inquam Photos / George Călin

Un număr de 38 de pompieri militari intervin în comuna Berezeni, județul Vaslui, după ce nivelul apei în acumularea Mușata a atins cota de pericol. Barajul a activat descărcătorul de ape mari, iar pentru protejarea a șase case și a unui podeț vulnerabil, pompierii construiesc un dig din 500 de saci de nisip. În sprijinul lor intervin și 16 jandarmi, iar locuitorii au fost avertizați prin RO-ALERT. Stația de pompare funcționează la capacitate maximă, deversând apa în râul Prut.

Un număr de 38 de pompieri militari intervin în comuna Berezeni, județul Vaslui, luni dimineață, după ce nivelul apei în acumularea Mușata a atins cota de pericol, au anunțat reprezentanții Inspectoratului pentru Situații de Urgență (ISU) Vaslui.

Începând cu ora 03:00, la barajul Mușata a fost activat descărcătorul de ape mari, cu o înălțime a lamei deversante de 49 de centimetri. "În comuna Berezeni, acționează 38 de pompieri militari, dotați cu două camioane, două motopompe de mare capacitate și două motopompe remorcabile", a declarat Marius Stanciu, purtătorul de cuvânt al ISU Vaslui.

Potrivit sursei citate, șase case din zonă ar putea fi în pericol din cauza creșterii nivelului apei, iar un podeț are o gardă de numai 80 de centimetri. Pentru a preveni inundațiile, pompierii construiesc un dig de compartimentare, folosind aproximativ 500 de saci de nisip.

"Ca măsură suplimentară, stația de pompare reversibilă din Berezeni funcționează la capacitate maximă, deversând apa în râul Prut. În sprijinul pompierilor au fost mobilizați și 16 jandarmi vasluieni, alături de un autocamion", a adăugat purtătorul de cuvânt.

Populația din zona afectată a fost avertizată printr-un mesaj RO-ALERT, pentru a fi pregătită în cazul unei eventuale evacuări, scrie Agerpres.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
NoMy - smt4.5.3
pixel