Nivelul apei în reactorul 2 al centralei nucleare Fukushima a scăzut. Japonia cere ajutorul AIEA

explozie Fukushima
explozie Fukushima

Japonia a cerut oficial Agenţiei Internaţionale pentru Energie Atomică (AIEA) să trimită la Tokyo echipe de experţi, după o serie de explozii produse la centrala nucleară Fukushima, a anunţat, luni, directorul general al agenţiei, Yukiya Amano, citat de AFP.

"Guvernul japonez a cerut astăzi (luni - n.red.) Agenţiei să trimită misiuni de experţi. Discutăm cu autorităţile japoneze pentru a stabili detaliile", a afirmat Amano, conform transcrierii declaraţiilor făcute în cursul unei prezentări tehnice desfăşurate cu uşile închise, preluate de Mediafax.

AIEA şi-a exprimat disponibilitatea de a oferi ajutor încă de vineri, când Japonia a fost afectată de un cutremur violent, care a avariat centrala nucleară Fukushima 1, aflată la 250 de kilometri de Tokyo.

Nivelul apei în reactorul 2 al centralei nucleare Fukushima 1 a scăzut din nou, ceea ce împiedică răcirea barelor de combustibil, relatează luni presa, citând operatorul Tokyo Electric Power (Tepco).

Tepco a explicat anterior că a reuşit să injecteze apă de mare şi să scufunde la jumătate barele de combustibil nuclear, care au mai rămas o dată fără apă.

"Nivelul apei, care serveşte la răcire, a coborât din nou din cauza evaporării provocate de temperatură", a explicat un expert citat de televiziunea NHK.

Dacă barele de combustibil nu sunt răcite, ele riscă să fisioneze şi să avarieze miezul reactorului, o situaţie periculoasă pe care vor să o evite echipele Tepco şi autorităţile.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel