Noaptea Albă a Universităților 2024, în 6 noiembrie în Pitești și 7 noiembrie în București. Program și speakeri

„Noaptea Albă a Universităților” revine cu o nouă ediție dedicată explorării ideilor inovatoare și a oportunităților din diverse domenii, dedicată studenților și viitorilor studenți. 

Organizat de Autoritatea de Supraveghere Financiară, Institutul de Studii Financiare și Universitatea Națională de Știință și Tehnologie Politehnica București, având ca principal partener CONAF, evenimentul „Noaptea Albă a Universităților” reprezintă o ocazie de întâlni personalități remarcabile și specialiști din multiple industrii și de a descoperi perspective valoroase.

Edițiile din această toamnă vor avea loc pe 6 noiembrie, la Centrul Universitar Pitești, Sala Senatului și pe 7 noiembrie, în clădirea Rectoratului POLITEHNICA București. Ambele evenimente vor începe la ora 15:00. 

„Noaptea Albă a Universităților”. Programul evenimentelor: 

- Interacțiuni directe cu oameni de afaceri, experți financiari și personalități din diverse industrii;

- Prezentări inspiraționale susținute de experți și lideri din variate domenii;

- Sesiuni de edutainment, care combină educația cu divertismentul, oferind o nouă abordare asupra învățării;

- Zonă de marketplace, unde companii de top vor prezenta oportunități și informații valoroase pentru carieră

- Concursuri și premii surpriză, care fac evenimentul și mai captivant!

Evenimentul oferă tinerilor resurse importante de cunoaștere și dezvoltare personală și profesională și este un prilej excelent pentru a crea conexiuni valoroase și a identifica noi direcții de carieră.

Youtube video image

Speakerii din București: 

Doina Cepalis

În anul 2000, devine acționar unic al unei fabrici textile unice în România, specializată în producția de fire și țesături din in, cu un număr de 600 de angajați. În urma unor investiții de 2 milioane de dolari, în 2007 pierde însă întreaga afacere din cauza liberalizării piețelor, fiind afectată de concurența agresivă din Asia și de politicile de dumping practicate.

Determinată să își continue drumul antreprenorial, în 2007 pornește de la zero și se reinventează în industria producției de componente auto. Eforturile sale dau roade, iar în următorul deceniu reușește să crească cifra de afaceri de 89 de ori. Recunoașterea nu întârzie să apară: în 2010, este desemnată „Cel mai dinamic antreprenor al țării” de revista Forbes, fiind inclusă în topul „50 cele mai influente femei din România”. De asemenea, câștigă titlul de „Antreprenorul anului” și reprezintă România la Monaco, acumulând numeroase distincții și diplome de top.

În 2020, vinde cu succes grupul Terox, care înregistrase o cifră de afaceri de 22 de milioane de euro. Vânzarea marchează o premieră în mediul online, stabilind un nou standard în industrie.

În prezent, este implicată în afaceri imobiliare, însă acțiunea sa de suflet rămâne dedicarea față de 25 de copii defavorizați, pe care îi susține cu devotament. Împreună, au reușit să construiască o relație bazată pe sprijin și încredere reciprocă.

Dragoș Petrescu

Dragoș Petrescu este antreprenor self made, pornit de la zero (de la vânzarea ziarelor în Piața Universității). După multe experiențe în zona de retail, a devenit una dintre cele mai cunoscute voci ale industriei HoReCa (grupul CityGrill).

Dragoș și-a descoperit vocația pentru afaceri în anii ’90, fiind unul dintre seniorii antreprenoriatului în România. A pus mereu pe primul plan educația, atât în canalul clasic, dar mai ales prin best experience”.

Dragoș conduce cea mai mare rețea de restaurante tradiționale din România, CityGrilll, alături de Daniel Mischie, grup fondat de către cei doi în anul 2004. Activează cu succes și în piața de delivery din București, cu CityGrillDelivery, fiind unul dintre primii cinci jucători de pe piața de delivery din capitală începând cu anul pandemic 2020.

Dragoș Petrescu este investitor în formatul TV al emisiunii “Imperiul Leilor”. Misiunea sa de a întoarce experiența dobândită către tinerii antreprenori se regăsește și în alte formate, precum “Vreau să fiu Antreprenor” VSFAA), un proiect alRBL.

Dragoș Anastasiu

Este Președintele Grupului Eurolines România. Din 2015 a intrat în industria hotelieră, prin achiziția unui resort de 4 stele în Delta Dunării, Green Village.

A hotărât să devină antreprenor în urma cu 24 ani, abandonând o carieră sigură și confortabilă de doctor, în favoarea unei oportunități de business apărute din senin. De atunci, s-a implicat activ în crearea și dezvoltarea mai multor firme detour-operare și servicii derent-a-car, taxi și servicii de leasing, imobiliare și dezvoltare IT.

Sub conducerea sa, Eurolines Romania Group s-a dezvoltat continuu. În afara granițelor țării a dezvoltat afaceri în Germania și în Moldova. Grupul Eurolines este alcătuit astăzi dintr-un număr de 22 companii. A fost mereu implicat în activități asociative, întâi ca Președinte al Asociației Cărăușilor Particulari ACPR), apoi ca Președinte al Asociației Naționale a Agențiilor de Turism ANAT), încercând, prin proiecte colective, să ajute la evoluția industriilor reprezentate.

În prezent este Președinte al Camerei de Comerț și Industrie Româno-Germane, membru  al Romanian Business Leaders, Membru al Task Force Antreprenoriat și Leader al Task Force Turism în cadrul Coaliției Pentru Dezvoltarea României.

Virgil Ianțu

Este, cu siguranță, una dintre cele mai cunoscute personalități media din peisajul televiziunii românești, fiind constant preocupat de educație, prin prisma emisiunilor de succes pe care le-a prezentat, precum Vrei să fii miliardar?, Câștigă România și Copiii spun…. Cu o carismă unică și umor subtil, Virgil a cucerit inimile publicului de toate vârstele, însă contribuția sa nu se oprește aici.

Pe lângă cariera sa impresionantă în televiziune, el a fost și a rămas un susținător activ al educației și formării tinerilor, dedicându-se promovării valorilor autentice, curiozității și cunoașterii la generațiile viitoare. În calitate de tată, Virgil vorbește deschis despre rolul educației în relația cu fiica sa, oferind un exemplu de implicare și responsabilitate.

Virgil Ianțu nu doar că inspiră prin succesul său profesional, dar și prin devotamentul față de proiectele caritabile și educative, fiind o voce autentică și puternică în sprijinul tinerilor și copiilor din România. A lansat și două cărți pentru copii, Copiii Spun… Emoțiile sunt bune și Copiii Spun… Poate, de fapt, te place, care să îi ajute să își descopere și exprime emoțiile, iar pe părinți să le înțeleagă mai bine.

Virgil Stănescu

Cu o carieră care îmbină excelența sportivă și dedicarea față de dezvoltarea tinerelor talente, Virgil Stănescu este o figură de referință în managementul sportiv și în comunitatea de business din România. Drumul său a început la vârsta de 17 ani, pe terenul de baschet, și a continuat în arene internaționale de prestigiu, unde a evoluat ca jucător și lider al echipei naționale de baschet a României.

Cariera sportivă a debutat în 1994 cu titularizarea la echipa de baschet SOCED București, iar de atunci, Virgil Stănescu a participat în competiții internaționale de top precum Euroliga, EuroCup și Euro Challenge, reprezentând echipe de elită din campionate puternice din Germania, Italia, Rusia, Turcia și Belgia.

O perioadă importantă de formare profesională a avut loc în Statele Unite, la Universitatea din Alabama de Sud, unde a absolvit cursuri de Management General și un Master în Integrare Economică Europeană. Această educație solidă i-a oferit o perspectivă amplă asupra managementului sportiv și a comunității de business, perspective pe care le-a aplicat ulterior ca președinte al echipei de baschet masculin CS Steaua și vicepreședinte al Federației Române de Baschet.

Experiența de 15 ani în echipa națională de baschet, dintre care 10 ani ca și căpitan, i-a adus recunoaștere atât în România, cât și internațional, fiind inclus în 2014 în Hall of Fame-ul Universității Alabama de Sud. După retragerea din cariera sportivă activă, Virgil Stănescu a rămas implicat în sport, cu o preocupare deosebită pentru integrarea sportului în educație și pentru impactul său în formarea caracterelor puternice la tineri.

În prezent, este inițiatorul proiectului Go Scholarship, o inițiativă dedicată susținerii tinerelor talente din sporturi diverse, oferindu-le sprijin în pregătirea fizică, educație, nutriție, psihologie și educație financiară – tot ce au nevoie pentru a-și atinge potențialul maxim.

Prin implicarea sa activă în organizarea de evenimente și conferințe dedicate leadership-ului și dezvoltării profesionale, Virgil Stănescu inspiră și motivează viitoarele generații de lideri și sportivi. Prezentarea sa va oferi o perspectivă unică asupra modului în care sportul și educația pot modela viitorul societății.

Speakerii din Pitești: 

Dan Rădulescu

Dan Rădulescu a jucat în numeroase producții cinematografice și piese de teatru în regia unor nume mari ale scenei românești. Talentul său l-a adus în lumina reflectoarelor încă din primul an de studii la Universitatea Națională de Artă Teatrală și Cinematografică, unde a intrat la clasa regretatului Adrian Pintea și a fost coordonat de Florin Zamfirescu. Abia intrat la facultate, Dan Rădulescu a fost sunat de echipa de casting de la Castel Film și ofertat să joace alături de celebrul Jean Claude Van Damme. Astfel că primul cadru din viața sa de actor a fost filmat alături de Van Damme, pe aceeași banchetă dintr-o mașină, în filmul Second incommand“.

A debutat la numai 20 de ani pe scena Teatrului de Comedie, iar de atunci a încântat publicul și de pe scena Teatrului Mic, Teatrului Notarra și a UNATC. Din luna septembrie a acestui an, Dan Rădulescu poate fi văzut pe micile ecrane în serialul „Scara B“, serialul care reprezintă și debutul lui în televiziune în calitate de scenarist (alături de Bogdan Cotleț), unde joacă rolul personajului Dan, un locatar atipic de la etajul doi. Serialul este noul proiect al lui Dragoș Buliga, producătorul serialului „Las Fierbinți“.

Dan Rădulescu vorbește fluent trei limbi străine – engleză, franceză și germană, atu care i-a adus beneficii în cariera sa de actor de teatru și de film. Printre multiplele sale aptitudini se numără canto, pian, dans, echitație, dar și înot și ciclism.

Talentul său a fost recunoscut, de-a lungul carierei, prin numeroase premii și distincții. Dintre acestea, reamintim premiul pentru cel mai bun actor în rol principal – Ariell din spectacolul „Furtuna“ de William Shakespeare (Gala COMEDIE ȚINE la TINEri, 2008), premiul pentru cel mai bun actor într-un spectacol de regie pentru rolurile Ariell din spectacolul „Furtuna” și Melchior din „Deșteptarea primăverii“ (Gala absolvenților UNATC, 2008), premiul pentru cel mai bun actor – Ludovic Victor din „Factorul uman” (Festivalul de teatru „Pledez pentru Tine(ri)”, 2015), premiul pentru cel mai bun actor –Michall din „Omul pernă” (Festivalul de Teatru UNDERCLOUD și Festivalul Internațional de Teatru de la Sankt Petersburg Art Okraina”, 2016) și premiul pentru cel mai bun actor pentru rolurile din Rosto” (Festivalul „Săptămâna comediei” Brașov, 2021).

Adriana Cocîrță

Adriana Cocîrță este expert în Comunicare și Relații Publice, cu peste 15 ani de experiență în domeniu, timp în care a coordonat zeci de campanii de brand awareness și sute de evenimente, a creat și implementat strategii integrate de comunicare online și offline la nivel național și internațional. De asemenea, Adriana a susținut numeroase training-uri, work shop-uri și cursuri de personal branding, de comunicare și social media sau de comunicare eficientă.

În 2016, a fondat agenția de Comunicare și Relații Publice NomadeCommunication și, împreună cu echipa sa, a susținut peste 80 de companii din România sau din străinătate în desfășurarea activităților de comunicare, social media, relații publice, digital marketing, event planning sau media relations. În 2019 s-a implicat într-o companie din domeniul auto, iar din 2024 este partener în 2 companii, din domeniul construcțiilor și cel financiar.

Ca pregătire academică, Adriana este absolventă a cursurilor doctorale ale Facultății de Jurnalism și Științe ale Comunicării din București.

Cosmina Petrescu

Absolventă a Universității din Pitești, cu specializări în Jurnalism și Relații Internaționale și Studii Europene, și cu studii aprofundate la SNSPA București în domeniul Fondurilor Europene, deține funcția de Manager al Forum Proiect Invest SRL, o firmă specializată în accesarea și implementarea proiectelor cu fonduri europene, activă din anul 2007. De asemenea, ocupă poziția de Coordonator al Regiunii Sud Muntenia în cadrul AMCOR.

Marius Ghenea

Investitorul Anului în România la secțiune aventure capital doi ani la rând, Marius Ghenea este unul dintre puținii antreprenori care a avut mai multe roluri în timpul celor peste 30 de ani de activitate. Marius a strâns atât fonduri pentru propria sa companie, dar a și căutat cele mai promițătoare startup-uri din regiune, din postura de investitor sau business angel.

El a condus multe investiții și exituri de succes, precumSmartbilll, vândut către Visma, Vector Watch vândut către FitBitt, Vola.ro vândut către Resource Partners  și Green Horse Games vândut către Tencent Miniclip. Marius a mentorat antreprenori aspiranți și le-a oferit îndrumare pentru a-i ajuta să navigheze provocările de a începe și a crește afaceri, iar numele său este strâns legat de construirea unor start-up-uri de succes precum Flanco, Flamingo, PCGarage și Seedblink.

Datorită experienței sale în domeniu, Marius este adeseori invitat ca speaker la numeroase conferințe și evenimente internaționale, unde își împărtășește perspectivele despre antreprenoriat și despre creșterea afacerilor. În plus, este autorul primei cărți din România despre antreprenoriat: „Antreprenoriat. Drumul de la idei către oportunități și succes în afaceri”.

Nicoleta Munteanu

Avocat în Baroul București și vicepreședintă ANAA, este o prezență marcantă în lumea de business, dar și o prezență carismatică a educației antreprenoriale. Cu o experiență de peste 10 ani în domeniul voluntariatului, acordă consultanță tinerilor antreprenori, împărtășindu-și cunoștințele și experiența.

Inspirată de dorința de a aduce educația antreprenorială la un alt nivel, a creat proiectul Kids in Business”, oferind copiilor cu ambiții antreprenoriale oportunitatea de a înțelege secretele unei companii, de a da viață ideilor creative și de a-și asuma rolul de antreprenor.

Crede în puterea antreprenorilor de a se implica în educația tinerilor, este Vicepreședintă CONAF și Fondatoarea Kids in Business”.

Radu Chirilă

Influencer cu peste 1 milion de următori în mediul online, Radu Chirilă este primul vlogger oficial al Ministerului Apărării Naționale și fondator al agenției de marketing ELLA MarketingAgencyy.

Elena Jianu

Profesor Universitar dr. Jianu Elena, este expert în domeniul studiilor universitare de doctorat în economie. A absolvit Academia de Studii Economice București în 1997, specializându-se în Management, și a continuat cu un master în Resurse Umane la aceeași universitate.

În 2005, a finalizat un master în Administrație Publică la Universitatea „Carol III” din Madrid, Spania. În 2006, a obținut diploma de licență în Științe Juridice la Universitatea „1 Decembrie 1918” din Alba Iulia, iar în 2009 a absolvit ISEAD Business School din Madrid, specializându-se tot în Management. În 2011, a obținut titlul de Doctor în Economie la Universitatea din Craiova.

În prezent, este profesor universitar dr. la Universitatea Națională de Știință și Tehnologie POLITEHNICA București, la Centrul Universitar Pitești, și coordonator de lucrări de doctorat în cadrul Universității din Craiova. De asemenea, în 2006, a înființat Compania Eltra Logis, care oferă servicii în transport și logistică, devenind o jucătoare importantă în acest sector.

Urmărește aici informații despre eveniment

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Cele mai noi știri
Cele mai citite știri

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.5.3
pixel