Noi acuzaţii împotriva rapperului R. Kelly, inculpat pentru solicitare de favoruri sexuale de la o minoră

Acuzaţiile de abuz sexual contra lui R. Kelly se acumulează, celebrul cântăreţ american, vizat de mai multe anchete, fiind inculpat, luni, în statul Minnesota, pentru prostituţie şi solicitarea de favoruri sexuale de la o minoră, relatează AFP.

Acest nou episod judiciar vine la câteva zile după ce artistul a pledat nevinovat în New York la mai multe capete de acuzare, inclusiv de trafic sexual. El este acuzat de răpire, sechestrare, ameninţare şi de faptul că ar fi filmat, fără ştirea lor, mai multe fete şi tinere în patru state americane diferite.

Potrivit biroului procurorului din comitatul Hennepin, în care se află oraşul Minneapolis, Kelly este inculpat în Minnesota pentru două noi capete de acuzare, de prostituţie şi solicitarea de favoruri sexuale de la o minoră.
                
Potrivit procurorului Mike Freeman, acuzaţiile împotriva cântăreţului în vârstă de 52 de ani datează din iulie 2001. Presupusa victimă, care avea vârsta sub 18 ani, a dorit autograful interpretului melodiei I Believe I Can Fly, la acea vreme una dintre cele mai mari vedete ale muzicii americane. R. Kelly a invitat-o să meargă la hotelul la care era cazat. Acolo i-ar fi oferit 200 de dolari pentru a-şi scoate hainele şi a dansa pentru el, a explicat procurorul. Fata s-a conformat. Potrivit procurorului, între cei doi ar fi avut loc un contact sexual, dar nu un raport sexual, notează AFP.

Avocatul lui Kelly, Steve Greenberg, a publicat pe Twitter un mesaj în care a scris că acest caz depăşeşte absurdul, relatează Reuters.

R. Kelly a fost vizat de acuzaţii repetate referitoare la agresiuni sexuale şi la corupere de minore de mai bine de două decenii, dar nu a fost condamnat până în prezent.

Artistul, pe numele său real Robert Sylvester Kelly, este în prezent subiectul unei serii de proceduri lansate împotriva sa. El a fost acuzat la începutul anului, în faţa unei instanţe din statul Illinois, pentru abuz sexual cu circumstanţe agravante.

La data de 16 iulie, Kelly a pledat nevinovat pentru o serie de capete de acuzare în faţa unei instanţe federale din Chicago, cu un nivel diferit de jurisdicţie. Procurorul federal din oraşul său natal îl acuză că ar fi întreţinut raporturi sexuale cu persoane minore, infracţiune federală în anumite condiţii.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel