Noi acuzații în cazul Eurovision. "Nu au respectat spiritul regulilor"

Foto: Agerpres
Foto: Agerpres

Organizatorii Eurovision susţin că delegaţiile "nu au respectat spiritul regulilor".

Conform informațiilor transmise de Agerpres, organizatorii concursului Eurovision au declarat că vor efectua o reevaluare a competiției după ce unele delegații participante "nu au respectat spiritul regulilor". Evenimentul, desfășurat la Malmö Arena din Suedia și câștigat de interpretul elvețian Nemo cu piesa "The Code", a fost afectat de mai multe controverse.

"Regretăm că unele delegaţii prezente la concursul Eurovision din Malmo nu au respectat spiritul regulilor şi competiţia atât la faţa locului cât şi în timpul alocat evoluţiei pe scenă. Am stat de vorbă cu un număr de delegaţii în timpul evenimentului cu privire la diferite chestiuni care ne-au fost aduse la cunoştinţă. Forul de conducere al EBU, alături de şefii delegaţiilor, vor reevalua evenimentele produse la această ediţie a Eurovision la Malmo pentru a merge înainte într-un mod pozitiv şi pentru a ne asigura că valorile reprezentate de acest eveniment sunt respectate de toată lumea", se arată într-un comunicat al Uniunii Europene de Radio şi Televiziune (European Broadcasting Union - EBU).

Tensiuni și acuzații

În acest an, concursul Eurovision a fost marcat de dezcalificări, proteste propalestiniene și plângeri din partea reprezentantului Irlandei, Bambie Thug. Cunoscut ca o stea a genului "ouija pop", Thug a obținut locul 6 în finală, marcând revenirea Irlandei în finală pentru prima dată după 2018. Bambie, care și-a exprimat deschis opiniile propalestiniene, a acuzat televiziunea israeliană Kan că nu a respectat regulile și a declarat că așteaptă să afle ce măsuri va lua EBU în această situație.

Competiția a fost, de asemenea, marcată de controversa legată de participarea reprezentantei Israelului, Eden Golan, în timp ce un număr mare de persoane au protestat în fața Malmö Arena în timp ce solista era pe scenă. Câțiva protestatari au fost reținuți de poliție, printre care și tânăra suedeză Greta Thunberg.

O altă controversă a apărut în urma deciziei de a dezcalifica reprezentantul Olandei, Joost Klein, după un incident în care acesta ar fi amenințat verbal o angajată implicată în producția evenimentului. Decizia a fost puternic criticată de televiziunea olandeză AVROTROS, care a considerat pedeapsa "prea dură și disproporționată".

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel