Noi cazuri COVID-19, varianta Delta, în Constanța, după călătorii în Dubai, Franța, Spania și Olanda

Foto Pexels
Foto Pexels

Medicii au confirmat mai multe cazuri de COVID-19, varianta Delta, în Constanța.  

Alegeri prezidentiale 2024

Medicii au confirmat încă zece cazuri de COVID-19, varianta Delta, în Constanța. Cele mai multe cazuri, respectiv șapte, sunt la persoane nevaccinate.

Potrivit reprezentanților Prefecturii Constanța, zece noi cazuri au fost confirmate cu varianta Delta pe raza județului Constanța.

Este vorba despre 6 femei (53 de ani, 60 de ani, 45 de ani, 70 de ani, 53 de ani, respectiv 16 ani) și 4 bărbați (36 de ani, 54 de ani, 64 de ani și 32 de ani).

Patru din cele 10 persoane au istoric de călătorie în Dubai, Franța, Spania și Olanda.

O singură persoană este internată.

Sanitas: Peste 60% dintre angajații spitalelor publice sunt vaccinați sau au trecut prin boală

Federația Sanitas din România transmite că a realizat prima evaluare reală a vaccinării împotriva COVID-19 în rândul angajaților din spitalele publice din țară, din care reiese că peste 60% din personal este vaccinat sau a trecut prin boală.

Potrivit Federației Sanitas din România, 60,14% dintre angajații în Sănătate sunt fie vaccinați, fie s-au infectat cu virusul SARS-C0V-2 în ultimele 6 luni și au anticorpii necesari, astfel că decizia individuală de vaccinare - în cazul lor - poate fi amânată fără a pune pe nimeni în pericol.

Tot în această valoare procentuală a fost inclusă și categoria celor care au contraindicații medicale la vaccinare, dar numărul persoanelor înregistrate la această secțiune este foarte mic (sub 0,01%).

„Datele sunt valabile atât pentru personalul medical, cât și pentru personalul TESA și administrativ”, spun cei de la Sanitas.

Potrivit sursei citate, 39,86% dintre cei angajați în spitalele publice au decis să amâne, cel puțin deocamdată, vaccinarea.

„Evaluarea este realizată de Federația Sanitas pe baza datelor statistice colectate din spitalele publice din România. Eșantionul reprezentativ cuprinde atât instituțiile aflate în subordinea Ministerului Sănătății și a autorităților publice locale, cât și pe cele care funcționează în rețele de instituții publice de sănătate aflate în subordinea altor ministere și autorități publice centrale (Transporturi, Justiție, MAI, SRI, Academia Română etc.). La acestea se adaugă datele primite de la DSP-uri, Servicii Județene de Ambulanță și Centre de Transfuzie Sanguină din întreaga țară”, potrivit Sanitas.

Datele sunt valabile la nivelul lunii iulie 2021.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Cele mai noi știri
Cele mai citite știri

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel