Întâlnirea dintre Vladimir Putin și Emmanuel Macron a fost marcată și de anumite elemente de peste Prut.
Cea mai virală poză a săptămânii, care a făcut înconjurul lumii, cea în care președintele rus Vladimir Putin și omologul său francez Emmanuel Macron discută la o masă de 6 metri, conține și elemente moldovenești! Covorul de sub picioarele liderilor mondiali e unul moldovenesc și e confecționat la Chișinău.
Produsul moldovenesc de la Floare Carpet a devenit un important element de decor al celebrei săli de întrevederi de la Kremnlin.
„Este covorul nostru! A fost produs acum câțiva ani pentru administrația președintelui Rusiei de la Kremlin. De mai bine de un deceniu, de când colaborăm cu Kremlinul, pe covoarele noastre au pășit mai multe celebrități politice din întreaga lume.”, au declarat pentru Komsomolskaia Pravda reprezentanții Floare Carpet.
Precum s-a mai precizat, covorul a fost confecționat la comandă și face parte din topul celor mai comercializate produse Floare Carpet. Totodată, reprezentanții întreprinderii au confirmat că astfel de covoare moldovenești sunt în Bolșoi Teatr și în Teatrul Mariinskii din Rusia. Peste 50 de comenzi de stat au fost deja executate.
„Acest model este deja bestseller la Floare Carpet, cum apare în vânzare se vinde foarte rapid!”, scrie într-o postare pe pagina Facebook a SA Floare Carpet, textul fiind o atașare la „poza săptămânii”. Totodată, se precizează că produsul e confecționat din lână, iar un metru pătrat costă 595 de lei moldovenești, scrie Publika.
CITEȘTE ȘI - EXCLUSIV Simbolistica întâlnirii Putin - Macron. Hartmann: Nu a fost întâmplător! Detalii care pun pe gânduri
Dan Negru a făcut un comentariu privind un aspect mai puțin observat la întâlnirea recentă dintre Vladimir Putin și Emmanuel Macron, care a avut loc la Moscova.
Cunoscutul prezentator remarcă faptul că președintele rus se preocupă de fiecare detaliu.
În acest caz, Vladimir Putin a ținut să-i readucă aminte omologului său francez de înfrângerea catastrofală a trupelor lui Napoleon în fața armatei ruse, condusă de țarul Alexandru I.
Campania din Rusia din 1812, cunoscută în rândul rușilor ca Războiul Patriotic, reprezintă și acum o mare pată pe obrazul francezilor, iar pentru România, figura țarului Alexandru I este sinonimă cu pierderea Basarabiei, în 1812, în urma încheierii între Imperiul otomani și cel țarist, a Tratatului de la București (citește comentariul lui Dan Negru AICI).
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu