Noi documente confidenţiale găsite la reşedinţa lui Biden. Bogdan Chirieac: Mesajul politic este clar! Dar se depăşeşte o anumită limită

Sursa: Agerpres
Sursa: Agerpres

Au fost noi percheziţii la reşedinţa lui Joe Biden, preşedintele SUA, din statul Delaware, iar mai multe documente confidenţiale au fost găsite acolo. Analistul politic Bogdan Chirieac afirmă că acesta este un mesaj clar pe care instituţiile de forţă ale SUA îl au pentru Joe Biden. 

"Se schimbă lumea într-o manieră pe care chiar nu ne-o dorim. Liderul lumii libere, preşedintele SUA, este percheziţionat precum fraţii Tate în România. Lucrul ăsta are un impact. E vorba, totuşi, de preşedintele SUA, care este tratat ca un răufăcător. 

Mi-e teamă că este un fapt comun al preşedinţilor americani de a pleca acasă cu ceva documente secrete. În niciun caz nu ca să le folosească împotriva instituţiilor SUA. 

Mesajul politic este clar. Întâi s-a întâmplat cu Donald Trump. Statul profund american, instituţiile de forţă, nu îl mai doresc pe Trump preşedinte, de asta l-au şi împins pe Joe Biden în faţă. Biden a anunţat că îşi doreşte al doilea mandat. Statul profund american a realizat că Joe Biden în al doilea mandat chiar nu va face faţă. Vedem toate gafele şi tot ce se întâmplă. Deşi a fost ireproşabil în ceea ce priveşte războiul din Ucraina. Cred că este mesajul evident care este dat acum. Joe Biden nu va mai depune actele pentru al doilea mandat prezidenţial. Altcineva din partidul democrat va candida, la fel cum Ron de Santis va candida din partea republicanilor. Ceea ce înseamnă o schimbare în bine pentru conducerea SUA. Dar se depăşeşte o anumită limită. 

Şi înainte l-au controlat tot în Delaware, l-au găsit cu documente secrete, ca pe un răufăcător. Ori lucrul ăsta nu îi face bine nici lui Biden, nici partidului Democrat, nici imaginii SUA în aceste momente cumplite", a declarat Bogdan Chirieac la Antena 3 CNN. 

Şeful de cabinet al lui Biden vrea să demisioneze. Chirieac: O lovitură uriaşă. El ţine Biroul Oval 

Şeful de cabinet al preşedintelui american Joe Biden, Ron Klain, ar urma să demisioneze după doi ani în acest post foarte sensibil şi central la Casa Albă, au informat sâmbătă mass-media americane, relatează duminică AFP.

Potrivit New York Times, Ron Klain "le-a mărturisit colegilor săi de la alegerile intermediare din noiembrie că, după o perioadă istovitoare şi neîntreruptă alături de Biden, datând din campania din 2020, este gata să treacă la altceva".

Plecarea acestui colaborator care deţine una dintre funcţiile cele mai apropiate de preşedinte ar putea interveni după discursul anual al lui Joe Biden privind Starea Uniunii, programat pentru 7 februarie, adaugă cotidianul newyorkez.

Ron Klain ar urma să demisioneze într-un moment crucial al mandatului. Cel de-al 46-lea preşedinte al Statelor Unite, în vârstă de 80 de ani, ar putea anunţa oficial în săptămânile următoare că va candida pentru funcţia de preşedinte în 2024, în timp ce marele său rival republican Donald Trump, în vârstă de 76 de ani, şi-a depus deja candidatura, scrie Agerpres. 

"Este o lovitură uriaşă. Ron Klain ţine în mână Biroul Oval. Plecarea sa lasă un gol uriaş şi îl pune într-o poziţie cu adevărat dificilă pe preşedintele Joe Biden. Doar că statul american are resurse uriaşe pentru a compensa această plecare. Dar în opinia mea, dintr-o margine a lumii care se uită spre SUA, ce se întâmplă acolo e prea mult deja", a concluzionat Bogdan Chirieac. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

acest articol reprezintă o opinie;

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel