Noi greșeli comise în ancheta doctoriței ucise din Brăila. Fost inspector-șef IPJ Brăila: Telefonul victimei „se află undeva pe fundul Dunării”

Sursa: Freepik
Sursa: Freepik

Cătălin Chivu, fostul inspector-șef al IPJ Brăila a adus în discuție, în cadrul unei intervenții la Digi24, greșelile comise de anchetatori în investigarea cazului doctoriței ucise în cabinetul stomatologic. 

Chivu a subliniat că, la trei zile de la crimă, nu există încă o pistă clară pentru prinderea ucigașului, iar cercetarea locului faptei a fost reluată pentru a treia oară: "Eu cred cu tărie că este vorba de o crimă cu premeditare, nicidecum despre un jaf. Având în vedere că s-a reluat cercetarea la fața locului de trei ori, este o problemă. Asta înseamnă că fie probele au fost contaminate de prima oară, fie nu s-a găsit nimic sau, fiind acest blocaj total, se tot încearcă recercetarea, poate, poate apare ceva", a declarat Cătălin Chivu, fostul inspector-șef al IPJ Brăila.

Acesta a evidențiat faptul că reluarea cercetărilor la fața locului de trei ori sugerează probleme majore în procesul de investigare: "Din punctul meu de vedere, s-a greșit la fața locului de prima oară, nu cred că speța era foarte grea", a adăugat acesta.

Fostul inspector-șef a mai menționat că informația despre dispariția telefonului victimei a fost divulgată, ceea ce a afectat grav cursul anchetei: "A «transpirat» informația că telefonul a dispărut și s-au dus în cap cu ancheta. Asta cred eu. Și acum toți se învârt în jurul cozii și se întrebă: «Ce mai facem?!» Dar merg în orb, nu pe ceva clar", a declarat, pentru Digi24, Cătălin Chivu.

"Telefonul se află undeva pe fundul Dunării"

Cătălin Chivu este de părere că, în acest moment, telefonul victimei „se află undeva pe fundul Dunării”. Chivu a explicat importanța crucială a telefonului în anchetă, acesta putând oferi informații vitale despre locația posesorului, mesajele primite și trimise, precum și apelurile efectuate: „Telefonul poate să îți ofere informații despre locația celui care îl are, despre mesajele pe care le-ai primit sau le-ai trimis, despre numere de telefon care au fost apelate sau pe care le-ai apelat și multe alte informații. Probabil că, la această oră, și este doar o supoziție, telefonul se află undeva pe fundul Dunării”, a spus Cătălin Chivu.

***

Potrivit anchetatorilor, doctorița ucisă, în vârstă de 41 de ani, avea mai multe plăgi, două mai mari la gât și una la încheietura unei mâini, cel mai probabil pentru că s-a apărat. Oamenii legii spun că este puțin probabil să fi fost vorba despre o tâlhărie, deoarece din cabinetul stomatologic al femeii nu ar fi lipsit nimic.

Medicii legiști urmează să facă necropsia, iar în cauză a fost deschis dosar penal. Deși încă nu a fost reținută nicio persoană, anchetatorii au un cerc de suspecți din care nu exclud pe nimeni, fiind vizat și soțul victimei.

 

Femeii i-ar fi fost frică pentru viața ei

În plus, un alt nou detaliu interesant care a apărut în acest caz este că femeii i-ar fi fost frică pentru viața ei înainte de a fi găsită moartă. Se pare ca ea ar fi încercat să își facă rost de o armă. Doctorița ar fi luat chiar și lecții în poligon, acolo unde a făcut cursuri port armă. Totuși, deocamdată nu este clar de cine anume voia să se apere femeia. Acesta este întrebarea-cheie la cer vor trebui să răspundă acum anchetatorii.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel