Noi informații despre problemele navei spațiale Starliner. Ce au descoperit inginerii

Foto: Agerpres
Foto: Agerpres

Află în articol ce descoperit inginerii despre problemele navei spațiale Starliner.

Alegeri prezidentiale 2024

După săptămâni de depanare și teste recente menite să reproducă problemele navei spațiale Starliner a companiei Boeing, oficialii NASA și Boeing încă nu sunt pregătiți să stabilească o dată de întoarcere.

Însă inginerii au, în sfârșit, unele răspunsuri posibile cu privire la cauzele care au dus la unele dintre problemele navei Starliner în timpul primei etape a călătoriei sale, printre care scurgeri de heliu și propulsoare care au încetat brusc să funcționeze în drum spre Stația Spațială Internațională.

Foto: Agerpres - Starliner

Dezvăluirile vin după ce Boeing și NASA au petrecut ultimele două săptămâni lucrând pentru a înțelege problema la sol și au determinat planuri pentru unele teste suplimentare în acest weekend, care ar trebui să servească drept „cireașa de pe tort” pentru înțelegerea problemelor, a declarat Mark Nappi, managerul programului Commercial Crew al Boeing.

La un amplasament din New Mexico, inginerii au aprins motoarele de testare de peste 1000 de ori, reproducând modul în care s-ar fi aprins propulsoarele de pe nava spațială Starliner. Apoi au aprins propulsoarele pentru a încerca mai multe moduri în care motoarele s-ar putea aprinde pe drumul de întoarcere acasă din spațiu, potrivit Boeing.

Motivul testelor

Scopul acestor teste a fost de a înțelege mai bine de ce propulsoarele navei spațiale s-au oprit în mod neașteptat și care sunt pericolele - dacă este cazul - asociate cu pornirea din nou a acestor propulsoare.

Oficialii au declarat că au fost capabili să recreeze modul în care propulsoarele din spațiu s-au deteriorat în timpul zborului cu ajutorul testelor la sol. Este posibil ca testele să fi ajutat inginerii să înțeleagă mai bine „cauza principală” a problemei: Căldura acumulată în interiorul propulsoarelor ar putea cauza umflarea garniturilor de teflon, restricționând fluxul de propulsie.

Foto: Agerpres - Starliner

Aceste teste „ne-au dat încredere suplimentară pentru a andoca din nou”, a declarat Nappi.

Descoperirile au determinat, de asemenea, Boeing și NASA să renunțe la planurile de a permite astronauților să piloteze manual nava spațială Starliner pe drumul spre casă, așa cum au făcut-o pentru scurt timp în timpul călătoriei către ISS. „Unele dintre manevrele manuale au pus un stres suplimentar pe propulsoare”, a declarat Steve Stich, managerul programului Commercial Crew al NASA.

Finalizarea misiunii

Totuși, oficialii nu au spus definitiv joi că nava spațială Starliner care i-a transportat pe veteranii astronauți Butch Wilmore și Suni Williams la stația spațială ar fi același vehicul care îi va aduce pe astronauți înapoi acasă.

Există o mulțime de motive bune pentru a finaliza această misiune și a-i aduce pe Butch și Suni acasă cu Starliner”, a declarat Stich, după ce a precizat că NASA are opțiuni de rezervă în cazul în care Starliner nu este aprobat pentru a-i aduce pe astronauți acasă.

Foto: Agerpres - Butch Wilmore (S) / Suni Williams (D)

Trebuie să trecem prin acest proces. Avem o altă echipă critică de gestionare a misiunii Starliner pentru a revizui toate datele propulsoarelor despre care tocmai am vorbit”, a adăugat el.

Desigur, sunt foarte încrezător că avem un vehicul bun cu care să aducem echipajul înapoi”, a spus Nappi, conform CNN.

Williams și Wilmore au ajuns la Stația Spațială Internațională pe 6 iunie pentru ceea ce se aștepta să fie o misiune de aproximativ o săptămână. Începând de joi, astronauții se aflau în spațiu de aproximativ 50 de zile. NASA a indicat anterior că Starliner poate rămâne în spațiu maximum 90 de zile.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Cele mai noi știri
Cele mai citite știri

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.5.3
pixel