Noi probe ar putea-o înfunda pe ”doamna cu coasa” cu ”lista de morți” pe birou. Avocat Cuculis: Nu se vor opri aici

FOTO: Agerpres
FOTO: Agerpres

Se strânge lațul în cazul morților suspecte de la Spitalul Sf. Pantelimon.

Avocatul Adrian Cuculis a vorbit, în cadrul unei intervenții la Antena 3 CNN, despre acuzațiile aduse celor două doctorițe arestate preventiv în cazul morților suspecte de la Spitalul Sf. Pantelimon, în contextul în care referatul procurorilor are deja peste 70 de pagini. Amintim faptul că anchetatorii ar fi găsit, în cadrul perchezițiilor, lista cu cei 17 oameni care au murit, pe biroul uneia dintre doctorițele acuzate, numită ”doamna cu coasa”.

Avocatul a spus ce ar putea urma în anchetă.

Ce căuta lista respectivă, la această doamnă acasă, ”numită cu coasa”

”Devine din ce în ce mai odioasă întreaga anchetă cu ce vedem acolo, ce căuta lista respectivă, la această doamnă acasă, ”numită cu coasa”? Nu se știe de ce, dar putem să bănuim. Să știți că și în procesul penal sunt prezumții judiciare că ai săvârșit acea faptă, în contextul în care tu ai o listă scurtă, găsită de procurori, acasă și care, culmea, este identică cu numele pacienților care au decedat în acea secție de Terapie Intensivă. 

Probabil că mai multe probe vor ieși la suprafață. E normal ca Parchetul să nu poată devoala chiar fiecare probatoriu, în acel dosar. Totuși, urmărirea penală este nepublică. Trebuie să spunem tuturor lucrul acesta, despre prezumția de nevinovăție. Însă, ușor, ușor începem cu toții să vedem că nu este vorba doar despre o simplă bănuială a procurorilor sau un raport de medicină legală, precum spuneau cei de la Societatea Română de Terapie Intensivă, ci vorbim despre probe care devin, din ce în ce mai directe, cu privire la acuzațiile ce au fost aduse”, a spus Adrian Cuculis.

Ce ar putea urma în perioada următoare

”Avem probe directe, de la persoane care nu aveau de ce să ascundă acest adevăr probabil, care s-a petrecut acolo. Ele sunt coroborate între ele. Avem declarațiile mai multor persoane, fie că vorbim despre medici sau asistente, dar, în momentul în care se coroborează între ele și alături de expertiza medico-legală, după cum vedem, perchezițiile relevă niște aspecte importante, din punct de vedere operativ, pentru anchetă, probabil că lucrurile se vor clarifica.

Mai mult, în trecut au fost depuse plângeri cu privire la exact aceleași persoane. Doar că procurorii, de la vremea respectivă, au clasat, considerând că nu există suficiente probe pentru a duce mai departe la e acuzare, o punere în mișcare a acțiunii penale. Acele familii care au primit soluțiile de clasare la vremea respectivă, în momentul de față se vor duce și vor redepune plângerile, în așa fel încât să fie conexate în cadrul acestui dosar foarte mare deschis și, bine-nțeles, și mărturiile lor vor fi concordate cu ce au declarat cei care lucrează în spitalul Sf. Pantelimon pe Secția de Terapie Intensivă. Cred că nu s-a oprit probatoriul aici. În perioada următoare ar putea avea loc exhumări, cu acceptul Parchetului, să se facă expertize pentru a se vedea dacă dacă se va regăsi o cantitate de noradrenalină sau dace se mai poate reface acest traseu al noradrenalinei injectate, indiferent dacă a fost vorba despre un mililitru sau 15!”, a mai spus avocatul Adrian Cuculis, la Antena 3 CNN.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel