Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, a vorbit despre redeschiderea restaurantelor și protocolul care trebuie respectat pentru acest lucru.
„Noi, încă din luna iunie, pregătisem niște reguli pentru redeschiderea restaurantelor, având atunci în plan ca la 1 iulie să se redeschidă și restaurantele. Având în vedere evoluția, nu s-a mai putut face acest lucru.
Regulile rămân aceleași, regulile de distanțare între mese, la masă. Discuțiile cu HoReCa au fost stabilite la o masă da, o masă nu, pentru a nu avea o problemă cu distanțarea dintre mese. Am discutat și creșterea numărului de persoane de la 4 la 6, dar păstrând aceeași distanță. Unitățile hoteliere pot primi în interior, pentru masă, toți oamenii cazați în acel hotel, indiferent de zona în care se află acesta. În Hotărârea CNSSU s-a luat decizia că restaurantele vor fi deschise în interior doar în localitățile unde este o incidență de sub 1,5 la suta de mii de locuitori. Pentru cei care sunt cazați în hoteluri, acest indice nu se aplică”, a explicat Tătaru.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu