Noi reguli pentru pasagerii curselor aeriene din Europa

Foto: Unsplash
Foto: Unsplash

Începând cu 1 septembrie, intră în vigoare noile reguli pentru pasagerii curselor aeriene din spațiul aerian european, ca urmare a eforturilor UE de simplificare, standardizare și uniformizare a pachetului integral de reguli și măsuri, în scopul fluidizării proceselor de îmbarcare, al eliminării confuziilor și întârzierilor curselor aeriene.

Ce trebuie să știm?

1. Noile reguli se referă la bagajul de mână al pasagerilor și sunt adiționale vechilor reguli, care rămân valabile în continuare.

2. Pasagerii pot transporta în bagajul de mână lichide în containere de maximum 100 ml. Aceste lichide trebuie să fie în ambalaje transparente, plasate într-o singură pungă de plastic închisă, având dimensiunile de maximum 20 x 20 centimetri, și să nu depășească, în total, 1 litru.

3. Ambalajele de la punctul 2, care conțin lichide, trebuie scoase obligatoriu din bagajul de mână la controalele de securitate, acolo unde aeroportul nu este dotat cu un scaner specializat sau la cererea operatorului de securitate.

4. Dimensiunile maxime ale unui bagaj de mână admis la bordul aeronavelor de pasageri sunt de 55 x 40 x 20 centimetri, cu o greutate de maximum 10 kg.

În acest sens, INFOCONS recomandă folosirea stativelor limitatoare din interiorul aerogărilor pentru verificarea individuală a dimensiunilor bagajului de mână, în scopul evitării refuzului la îmbarcare, a taxelor și costurilor suplimentare și, bineînțeles, a întârzierilor.

Pe lângă bagajul de mână cu dimensiunile și greutatea specificate mai sus, pasagerii pot avea și un bagaj adițional, cu dimensiunile de 40 x 30 x 15 centimetri, cum ar fi o geantă de mână sau un laptop, care va putea fi plasat sub scaunul din fața pasagerului posesor.

Medicamentele și mâncarea pentru copii sunt exceptate de la restricțiile prevăzute la punctul 2, dar doar cele necesare pe durata zborului. Substanțele solide de toaletă și igienă, precum săpunul solid sau șamponul solid, nu fac obiectul acestor noi prevederi.

Vă urăm o călătorie cât mai plăcută în noile condiții și nu uitați că un om corect și bine informat este un om câștigat!

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel