Fragmente de dronă rusească, găsite în România, anunță MApN: Atacuri nejustificate

Foto: Pexels
Foto: Pexels

Au fost găsite noi fragmente de dronă pe teritoriul României.

Ministerul Apărării Naționale a anunțat că pe teritoriul țării noastre au fost găsite noi resturi de drone rusești, în zona canalului Litcov, la aproximativ un kilometru de confluența cu brațul Sf. Gheorghe.

"Poliția de Frontieră a informat Ministerul Apărării Naționale, în dimineața zilei de vineri, 4 octombrie, cu privire la existența unor fragmente de dronă în zona canalului Litcov, la aproximativ un kilometru de confluența cu brațul Sf. Gheorghe.

VEZI ȘI: Rusia a atacat la limita țării noastre. A afectat clădiri de la un punct de trecere a frontierei cu România - Reuters

O echipă de specialiști din MApN, Serviciul Român de Informații și Ministerul Afacerilor Interne a cercetat, în cursul acestei zile, perimetrul indicat, de unde a ridicat fragmente ale unei drone de origine rusească, urmând ca acestea sa fie expertizate, conform procedurilor legale.

Menționăm că zona cercetată se află într-un spațiu extravilan, nefiind afectate elemente de infrastructură.

Ministerul Apărării Naționale transmite un mesaj ferm de condamnare a acestor atacuri executate de Federația Rusă împotriva unor obiective și elemente de infrastructură civilă ucrainene, care sunt nejustificate și în gravă contradicție cu normele de drept internațional", transmite Ministerul Apărării Naționale într-un comunicat de presă.

De câte ori au fost găsite resturi de drone pe teritoriul României anul trecut

 

Totodată, reamintim că potrivit MApN, în judeţul Tulcea, anul trecut, au fost identificate, în patru cazuri, resturi de aparate de zbor fără echipaj (n.r. UAV, unmanned aerial vehicle).

Astfel, primele resturi de drone din 2022 au fost găsite pe data de 5 septembrie în fâşia de pădure de pe malul drept al braţului Chilia, în zona localităţii Plauru, apoi pe 9 septembrie în aceeaşi zonă, pe 13 septembrie în apropiere de localitatea Nufăru, iar în noaptea de 13 spre 14 decembrie - în zona localităţii Grindu. Acestea au fost de altfel şi singurele resturi de drone găsite de militari în România anul trecut. 

VEZI ȘI: Ucraina solicită vecinilor NATO să intervină împotriva rachetelor și dronelor rusești

Reamintim că de fiecare dată când pe teritoriul României au fost găsite resturi de drone rusești, Ministerul Apărării Naționale a transmis precizări, condamnând cu fermitate atacurile executate de Federația Rusă împotriva unor obiective și elemente de infrastructură civilă din porturile ucrainene de la Dunăre. Aceste atacuri sunt nejustificate și în gravă contradicție cu regulile dreptului internațional umanitar, potrivit MApN. De altfel, ministerul a venit cu asigurări că vor fi continuate misiunile de monitorizare a spațiului aerian și de cercetare în zonele în care pot să apară riscuri ca urmare a acestor situații.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
NoMy - smt4.5.3
pixel