Noi taxe pentru români. Val Vâlcu: Mai bine ar desființa Ministerul Familiei creat pentru doamna Firea

Foto cu rol ilustrativ: Pixabay
Foto cu rol ilustrativ: Pixabay

Val Vâlcu propune desființarea Ministerului Familiei, în locul introducerii de noi taxe pentru români.

Guvernul ar pregăti noi taxe pentru români ca să strângă bani la buget. Măsurile ar trebui să intre în vigoare în luna septembrie a acestui an, transmite Antena 3 CNN.

Printre modificări s-ar avea în vedere inclusiv scumpirea mâncării pentru animalele de companie, care nu va mai beneficia de facilități fiscale. Taxa pe valoarea adăugată ar urma să crească la 19%. Aceeași măsură ar urma să fie aplicată și pentru produsele bio, suplimentele alimentare, care acum beneficiază de un TVA de 9%.

Totodată, ar fi prevăzută o taxa de 1% pe clădirile rezidențiale care depășesc valoarea de 500.000 de euro, și în care să fie cuprinse și piscinele. În plus, Guvernul ar pregăti și o taxă pentru companiile care își externalizează veniturile. Valoarea luată în discuție ar fi de 15% pentru sumele care sunt scoase din țară. De taxare nu scapă nici industria divertismentului. Guvernanții ar analiza inclusiv creșterea TVA pentru plimbările de agrement. 

Val Vâlcu propune desființarea Ministerului Familiei

 

Comentând ideea introducerii acestor noi taxe pentru români, jurnalistul Val Vâlcu a propus desființarea Ministerului Familiei pentru a se economisi bani.

"Documentul trebuie validat întâi în Guvern și pe urmă ordonanța să ajungă în Parlament. Dar nu mai bine ar desființa Ministerul Familiei creat pentru doamna Firea? Mai scăpăm de niște cheltuieli, ar comasa ANPIS-ul cu DGASPC-ul, nu ai nevoie de șapte instituții și autoritatea pentru persoane cu dizabilități care nu a făcut nimic în cazul ăsta. Nu mai umblăm puțin și la cheltuieli? Și anume un milion două sute de mii de bugetari față de 600 de mii în timpul lui Ceaușescu, între timp inventându-se calculatorul?", a spus Val Vâlcu.

Drulă: Acum, că a plecat Gabriela Firea, este momentul ca premierul să desfiinţeze şi ministerul inutil creat special pentru ea

De altfel, tot astăzi, și preşedintele USR, deputatul Cătălin Drulă, îi solicită premierului Marcel Ciolacu să desfiinţeze Ministerul Familiei, Tineretului şi Egalităţii de Şanse, după demisia Gabrielei Firea.

"Acum, că a plecat Gabriela Firea, este momentul ca premierul Marcel Ciolacu să desfiinţeze şi ministerul inutil creat special pentru ea. Ministerul Familiei a fost o construcţie artificială, care doar a consumat bani pentru PR, chirii şi un extra-aparat inutil. Oprirea risipei bugetare şi reducerea deficitului bugetar pot începe cu comasarea la loc cu Ministerul Muncii", a scris Drulă, vineri, pe Facebook.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

acest articol reprezintă o opinie;

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.5.3
pixel