Noi terapii prin joc pentru copiii din Sectorul 6

terapie Sectorul 6
terapie Sectorul 6

Cu sprijinul Primăriei Sectorului 6, la Complexul de Servicii de Recuperare din cadrul Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Sector 6 exercițiile tradiționale de kinetoterapie au fost înlocuite cu zâmbetele jocurilor! Cu ajutorul platformei MIRA, un program de jocuri de recuperare, pentru copiii din Sectorul 6 recuperarea a devenit una dintre activitățile preferate!

Programul MIRA, conceput de 4 foști studenți de la Universitatea Babeș Bolyai din Cluj, a fost dezvoltat în Marea Britanie. "Albinuța" sau "Sunetul animalelor" sunt doar câteva dintre cele peste 10 jocuri video incluse în programul de recuperare. Jocurile funcţionează cu ajutorul unei camere video, care citeşte mişcările corpului în spaţiu.

Pentru a câştiga, pacientul trebuie să facă genuflexiuni, ridicări de mâini sau mișcări ale umărului, plus alte exerciții clasice de recuperare, în funcție de cerințele jocului. În acest fel, copiii uită de problemele medicale, cuceriți de acțiunea jocului, de imagini și de sunete.

Acest program dezvoltă motricitatea copiilor, atenția, concentrarea

Acest program online dezvoltă motricitatea copiilor, atenția, concentrarea, îi ajută să vadă mișcarea și apoi să o reproducă. Programul poate ajuta în afecțiuni precum scolioze, cifoze, forme ușoare de distrofii musculare, chiar și în corectarea picioruțelor în interior sau exterior. Pentru toți, MIRA este o recompensă motivantă după ce și-au terminat terapia clasică de kineto. Încă din anul 2013, peste 1000 de copii cu diverse tipuri de dizabilităţi au beneficiat de terapii centrate pe nevoile individuale în incinta Complexului de Servicii de Recuperare, singurul program de acest tip din România care oferă servicii integrate într-o singură structură.

Complexul de Servicii de Recuperare se adresează unei tipologii complexe de diagnostic: psihic, neurolocomotor, somatic, neuropsihic, fizic şi oferă terapie psihologică (individuală şi de grup), terapie psihopedagogică, terapie educaţională, terapie cu animale, realizată de mai bine de 5 ani cu ajutorul Animal Society, logopedie, artterapie, stimulare senzorială, kinetoterapie, sport adaptat (tenis de câmp), consiliere psihologică pentru părinţi.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Cele mai noi știri
Cele mai citite știri

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel