Noi volume de la editura RAO, pentru un Crăciun de poveste

Pentru un Crăciun de poveste, editura RAO vă recomandă două noi volume.

Editura RAO oferă lectura perfectă pentru seara Ajunului de Crăciun: Căluțul alb de Elizabeth Goudge.

O poveste clasică pentru copiii de toate vârstele, Căluțul alb este cartea preferată a autoarei J.K.Rowling și unul dintre volumele care au inspirat seria Harry Potter. Basmul, publicat pentru prima dată în 1946 în Marea Britanie, spune povestea unei adolescente orfane care este nevoită să locuiască pe moșia unui văr, în vestul Angliei. Proprietatea este însă învăluită în mister și magie. Maria, tânăra eroină a cărţii, va afla curând că, pentru a salva acest tărâm vrăjit de un vechi blestem, va avea nevoie de ajutorul tuturor fiinţelor fermecate pe care le va cunoaște, începând cu misteriosul căluţ alb. O carte care vă va aminti de copilărie și de poveștile clasice în care binele învinge întotdeauna.

Scris de o autoare premiată, volumul a fost tradus în numeroase limbi și ecranizat în 1994 pentru televiziune (serial) și în 2008 pentru marele ecran. În 1946, datorită acestui volum, autoarea a câștigat Medalia Carnegie pentru „cea mai bună carte pentru copii". „Una dintre cele mai încântătoare poveşti ale tuturor timpurilor!", scria The Independent „Scrisă în 1946, Căluţul alb este o poveste despre reconciliere şi reinstaurarea echilibrului, o poveste foarte frumoasă şi plină de pilde, dovedindu-se a fi mereu alta, în funcţie de vârsta la care o citeşti", semnala The Guardian.

Editura RAO, nou volum în colecția RAO Clasic: Trezirea

De asemenea, editura RAO lanseză un nou volum în colecția RAO Clasic: Trezirea de Kate Chopin. Un roman disprețuit în momentul publicării, dar extrem de apreciat în zilele noastre.

Autoare de povestiri şi romane, Kate Chopin (1850‑1904) a fost aspru criticată de contemporani pentru încăpăţânarea de a scrie despre un subiect tabu, respectiv dorinţa femeii de a fi percepută drept o fiinţă cu visuri şi dorinţe proprii, nu doar un obiect posedat de soţ sau tată. Considerat la data apariţiei drept un roman „otrăvitor" şi „morbid", Trezirea este lăudat astăzi pentru curajul autoarei de a aborda teme actuale şi relevante atât pentru femeia de atunci, cât și pentru femeia zilelor noastre. Romanul o are în centru pe Edna Pontellier, soţie şi mamă, dar înainte de toate o femeie cu un spirit liber, neîmblânzit, care nu se regăseşte defel în modul de viaţă victorian, atât de plin de constrângeri şi interdicţii. Rebelă până în măduva oaselor, ea nu pricepe în ruptul capului de ce întreaga existenţă a femeilor trebuie să graviteze în jurul copiilor şi al bărbatului. Dornică de o experienţă nouă, care să îi demonstreze că este vie, Edna se aruncă în braţele lui Robert, un bărbat la fel de neîmpăcat cu societatea şi normele ei. Când însă acesta o părăseşte, femeia hotăreşte să se dedice familiei, ca orice bună şi îndatoritoare soţie. Totuşi, odată ce a cunoscut libertatea de a gândi şi simţi, Edna nu mai poate accepta plictiseala, supunerea, înfrânarea, aşa că alege, crede ea, singura modalitate posibilă de a scăpa de colivia în care stă închisă.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Cele mai noi știri
Cele mai citite știri

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.5.3
pixel