Senatorul Liviu Pop, preşedintele Comisiei pentru învăţământ, a făcut precizări legate de stadiul proiectului noilor manuale.
Noile manuale, mai aproape de a ajunge pe băncile şcolilor. Proiectul Legii manualului şcolar a primit, marţi, raport favorabil la Comisia pentru învăţământ din Senat şi va intra în plenul Senatului pentru dezbateri.
"După aproape zece şedinţe de dezbatere, proiectul Legii manualului şcolar a primit raport favorabil și va intra în plenul Senatului pentru dezbateri. Ca și elemente importante în plus faţă de forma iniţială menționez: vor fi maximum trei variante la fiecare programă şcolară şi toate procedurile se vor desfăşura prin Ministerul Educaţiei Naţionale, care este direct responsabil de calitatea manualelor din România. În condiţiile în care nu se califică cele trei manuale, se reia procedura, iar la maximum patru ani de zile obligaţia Ministerului este să retipărească toate manualele.
[citeste si]
Manualele vor avea patru formate
Deci sunt nişte obligaţii foarte clare vizavi de retipărirea manualelor. O dată când se schimbă programa şcolară, în proporţie de 25% dacă s-au constatat greşeli ştiinţifice sesizate în implementarea manualelor şi obligatoriu la maximum patru ani de zile trebuie reînnoite tocmai pentru a nu a mai avea manuale de 15-20 de ani, ca în momentul de faţă.
Totodată, manualul va avea patru formate: letric (cartea în format pe hârtie), digital, interactiv şi un format Braille, pentru persoanele care au deficiențe de vedere", a precizat senatorul Liviu Pop, preşedintele Comisiei de Învăţământ.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Anca Murgoci
de Anca Murgoci