Norvegia, băgată forţat în UE de politicienii români. Anca Boagiu, ultima pe listă

boagiu anca
boagiu anca

Norvegia a fost băgată iar în UE, fără voia ei, de către politicienii români, ultima pe listă, alături de premierul Emil Boc şi de Elena Udrea, fiind ministrul Transporturilor, Anca Boagiu, care a dat exemplul acestei ţări atunci când a vorbit despre obligativitatea anvelopelor de iarnă în spaţiul Uniunii Europene.

Ministrul Transporturilor, Anca Boagiu, a susţinut, miercuri, într-o conferinţă de presă organizată la Guvern, că anvelopele de iarnă sunt obligatorii şi în alte state membre ale Uniunii Europene şi a enumerat, ca exemplu, câteva dintre aceste ţări, nominalizând însă şi Norvegia pe această listă.

"Aş vrea să fac menţiunea că această prevedere nu este specifică României. Forma în care am promovat-o noi în România putem spune că este o obligativitate parţială. Ideea este aplicată şi în alte state membre, precum Germania, Austria, Slovacia, Cehia, Italia, Norvegia, Ungaria, Franţa şi Spania. În forme mult mai restrictive şi mai severe, obligativitatea se regăseşte şi în legislaţia din Finlanda, Estonia, Letonia, Lituania, Bosnia Herţegovina şi Slovenia", a spus ministrul, citat de Mediafax.

Întrebată de jurnalişti exact în câte state membre ale UE sunt obligatorii anvelopele de iarnă, Anca Boagiu a nominalizat din nou şi Norvegia.

"V-am menţionat anterior: Germania, Austria, Slovacia, Cehia, Italia, Ungaria, Franţa şi Norvegia au astfel de prevederi, asemănătoare României, iar în Finlanda, Estonia, Lituania, Bosnia Herţegovina şi Slovenia se stabileşte obligativitate generală pentru utilizarea anvelopelor în anumite perioade calendaristice", a răspuns ministrul Transporturilor.

Citeşte şi:

Gafă marca Udrea: Şi Boc vede Norvegia în UE, după care se corectează

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel