EXCLUSIV  Bombă pentru Rusia după ce a fost confirmat că finanțează Hamas. Moscova va deveni anexa economică a Chinei

Federația Rusă investește activ în gruparea Hamas prin criptomonede în timp ce Wagner livrează arme pentru Hezbollah. Cât de usturătoare va fi nota de plată a Rusiei.

 

 

Gruparea Wagner și Federația Rusă lucrează împreună de mulți ani, iar conflictul din Gaza nu arată vreo excepție. Potrivit presei internaționale, în timp ce Wagner alimentează Hamas cu logistică și expertiză militară, unele voci spunând că gruparea paramilitară ar fi instruit militanții Hamas pentru asaltul asupra Israelului din data de 7 octombrie, Federația Rusă investește activ milioane de dolari în gruparea percepută de Occident ca fiind teroristă.

Metoda prin care Federația Rusă face acest lucru nu este una tocmai convențională, astfel că, țara lui Putin folosește tranzacții cu criptomonede prin care a reușit să alimenteze mașinăria de război a Hamas cu peste 93 de milioane de dolari. Totul este făcut prin intermediul companiei rusești de schimb de criptomonede Garantex, conform informațiilor publicate de Wall Street Journal, pe 13 octombrie.

Vezi și: Grupul rus Wagner se pregăteşte să livreze un sistem de apărare antiaeriană Hezbollah sau Iranului (Casa Albă)

Având în vedere eforturile Federației Ruse de a „lărgi” frontul din Ucraina, am luat legătura cu Tudor Curtifan, redactor-șef la Defense Romania, pentru a lămuri mai multe aspecte cu privire la capacitatea Rusiei de a menține din punct de vedere economic, la fel ca SUA, mai multe teatre de conflict. Dacă NATO trebuie să-și extindă brațele și în Orientul Mijlociu, Rusia ar fi în aceeași situație.

„Atacul barbar al Hamas din 7 octombrie a avut loc cu acordul Moscovei, direct sau indirect, mai ales pe filiera Iranului, cele două țări fiind într-un parteneriat avansat, iar China nu este străină de acest lucru. China e unul din statele care beneficiază de pe urma acestei crize.

Economia Rusiei nu ar fi făcut față valului de sancțiuni impuse de Occident fără ajutorul Chinei. China e un colos, are o piață de desfacere imensă. China a reușit să absoarbă șocul economic pe care l-a avut Rusia cu ocazia sancțiunilor după invadarea Ucrainei.”

Rusia, datoare vândută Chinei?

Dc News: Dacă Rusia susține fronturile în care este implicată exclusiv cu ajutorul Chinei, acest lucru nu înseamnă o îndatorare foarte mare față de colosul din Asia?

„Din perspectiva mea, Rusia a devenit deja o anexă economică a Chinei. Rusia e dependentă de China din toate punctele de vedere, indirect și militar. Federația Rusă a primit o cantitate mare de muniție de la Coreea de Nord, iar acest lucru nu ar fi fost posibil fără acordul Chinei. China este cel mai mare câștigător.

Pe viitor vom vedea aceste efecte (N.R. ale îndatoririi Rusiei față de China), iar principalii actori care vor sta la masă vor fi China și SUA, plus alte puteri, dar, în momentul actual, Rusia este departe de a fi la această masă.

Rusia plătește un preț mare de tot și va plăti și pe viitor pentru că rezistența Rusiei pe front se datorează doar Chinei.

Vezi și: Ajutoare militare Wagner către Hezbollah. Kremlinul dezminte informațiile

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.5.3
pixel