Nou bilanţ provizoriu al cutremurului din Noua Zeelandă: 92 de morţi

Numărul morţilor în urma cutremurului de marţi care a avut loc la Christchurch, Noua Zeelandă a ajuns la 92, dar autorităţile se aşteaptă ca acest bilanţ să crească, a declarat, joi, premierul Noii Zeelande, John Key.

„Ultima cifră de care dispun este că la morgă se află 92 de corpuri, dar în mod evident vom mai descoperi oameni în diferite locuri prin tot oraşul“, a declarat şeful guvernului, citat de Agerpres.

Un bilanţ precedent, stabilit în ajun, indica 75 de morţi şi 300 de dispăruţi, dar John Key avertizase că această estimare s-ar putea dovedi „total inexactă“ date fiind proporţiile dezastrului.

Cutremur de proporţii în Noua Zeelandă – VIDEO

Metropola neozeelandeză Christchurch a fost lovită, marţi, de un cutremur cu magnitudinea de 6,3 pe Richter.Cutremurul a fost urmat de cel puţin patru replici în tot atâtea ore. Adâncimea foarte mică la care s-a produs seismul, de numai 4 kilometri, a alimentat gradul uriaş de distrugeri din Christchurch şi din localităţile învecinate. Numeroase clădiri s-au prăbuşit, unele total, asfaltul şoselelor a crăpat în multe locuri, au izbucnit incendii, iar conductele rupte au provocat inundaţii.

O româncă este dată dispărută după cutremurul din Noua Zeelandă

O femeia de origine română este dată dispărută în urma cutremurului din Noua Zeelandă. Este vorba de o profesoară de limba engleză, care preda în oraşul Christchurch. Preotul român din această localitate a spus că a luat legătura cu reprezentanţii Crucii Roşii, care continuă căutarea.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel