Nou cutremur în România, miercuri, 25 octombrie

Foto: Inquam, de Octav Ganea
Foto: Inquam, de Octav Ganea

Un nou cutremur s-a produs miercuri după-amiază în zona seismică Vrancea, cu magnitudinea de 4 grade pe scara Richter, potrivit Institutului pentru Fizica Pământului.

Potrivit INFP, miercuri, 25 octombrie, la ora 16:06:28, s-a produs în zona seismică Vrancea, judeţul Buzău, un cutremur mediu cu magnitudinea ML 4.0 la adâncimea de 129.8 km.

Cutremurul s-a produs la 52 de kilometri vest de Focşani, 55 de kilometri nord-vest de Buzău, 61 de kilometri sud-est de Sfântu-Gheorghe, 71 de kilometri est de Braşov, 85 de kilometri nord-est de Ploieşti.

Este al doilea cutremur care are loc miercuri în zona Vrancea. În cursul dimineții, la ora locală 09:25, s-a produs un seism cu magnitudinea 4,3.

Cutremurul a avut epicentrul la adâncimea de 140 de kilometri și s-a produs în vecinătatea orașelor: 61 de kilometri sud-est de Sfântu-Gheorghe, 53 de kilometri nord-vest de Buzău, 61 de kilometri est de Brașov, 68 de kilometri vest de Focșani, 65 de kilometri nord de Ploiești și 94 de kilometri nord-est de Târgoviște.

În acest an, cea mai intensă activitate tectonică a avut loc la data de 14 februarie în județul Gorj, cu o magnitudine de 5,7 pe scara Richter, la o adâncime de 6,3 kilometri, conform datelor publicate de către Institutul Național de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizica Pământului (INCDFP).

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel