Nou focar în România. Mai multe infectări în 24 de ore decât în Suceava. Care e explicația

Ministerul Sănătății a transmis noul bilanț al infectării cu COVID-19, în România. Iată care este noul focar din țară, în ultimele 24 de ore. 

Grupul de Comunicare Strategică a confirmat astăzi 333 de cazuri noi de infectare cu COVID-19.

Dintre acestea, 93 de cazuri sunt doar în județul Bihor, cazuri confirmate doar în ultimele 24 de ore, mai multe decât în Suceava, acolo unde au fost raportate doar 70 de cazuri.

"Până astăzi, 13 aprilie, pe teritoriul României, au fost confirmate 6.633 de cazuri de persoane infectate cu virusul COVID – 19 (coronavirus). Dintre persoanele confirmate pozitiv, 914 au fost declarate vindecate și externate', informează autoritățile.

Bihor, testare comunitară după un model israelian

Direcţia de Sănătate Publică Bihor a anunţat vineri că, din 9 aprilie, în judeţ se aplică o nouă strategie de prevenţie a răspândirii noului coronavirus: testarea comunitară. Iniţiativa a aparţinut personalului laboratorului Spitalului Judeţean din Oradea, fiind acceptată după o săptămână de către DSP, scrie ebihoreanul.ro.

”Noua strategie de testare comunitară constă în definirea de zone clar delimitate geografic, cu populaţie omogenă, şi testarea comunităţilor din zonele respective prin metoda „pooling", respectiv testarea mai multor persoane într-o singură probă”, susține purtătorul de cuvânt al DSP Bihor.

Vezi AICI bilanțul la nivel național.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel