NOU GUVERN, consultări la Cotroceni. Chirieac: Aceasta e soluția!

Analistul politic Bogdan Chirieac a spus cum poate debloca preşedintele Klaus Iohannis negocierile pentru formarea unui nou guvern, venind cu o soluţie neaşteptată. 

"O să fiu foarte cinstit, cum trebuie să fie orice om care analizează o situaţie de acest fel: nu au nicio şansă (n.r. - cei de la PSD să formeze noul guvern). Nu există aşa ceva. Întreaga campanie electorală a domnului preşedintele Iohannis - că dânsul a fost purtătorul de cuvânt al PNL în această campanie - a avut un singur pilon: desfiinţarea PSD-ului. (...) Preşedintele are mâinile legate, nu poate numi un premier de la PSD. Întreaga sa campanie, întregul său crez politic s-ar prăbuşi. Nu uitaţi că în primul său mandat, când a fost întrebat care este cea mai mare realizare a sa, a spus 'am dat jos PSD-ul'.

Nu poate să numească pe nimeni de la PSD, dar mă gândesc că ar putea face totuşi ceva pentru a debloca situaţia: să convingă PSD-ul să susţină un guvern minoritar PNL sau PNL - UDMR. Oricum, PNL şi PSD împreună au multe voturi să treacă orice guvern şi orice prin Parlament. Deci ideea unui guvern minoritar este, dacă vreţi, o soluţie.

În partea cealaltă, neomarxiştii sunt de neoprit. USR PLUS nu poate fi convins sub nicio formă să fie rezonabil. Cel puţin nu acum", a declarat Bogdan Chirieac într-o intervenţie telefonică la România TV.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel