NOU GUVERN. Semnalul dat de Kelemen Hunor: Se poate merge înainte pentru următorii trei ani

Kelemen Hunor, lider al UDMR/ foto gov.ro
Kelemen Hunor, lider al UDMR/ foto gov.ro

Preşedintele UDMR, Kelemen Hunor, a declarat, marţi, după negocierile pentru formarea unui nou Guvern, că speră ca pe 18 noiembrie să existe un vot în Parlament.

„Noi credem că în 17-18 noiembrie se poate da un vot, audieri în comisii, şi în 18 vot în Parlament”, a declarat, marţi, Kelemen Hunor, președintele UDMR.

Kelemen Hunor a mai spus că liderii PNL, PSD şi UDMR au stabilit echipele de negociere pentru fiecare capitol al programului de guvernare.

„Eu sper că pe 18 vom avea Guvern votat în Parlament şi se poate merge înainte pentru următorii trei ani”, a mai spus liderul UDMR.  

Acesta a explicat că nu s-a discutat cine va da premierul.

 

Noi discuții, miercuri

Liderii PSD, PNL și UDMR vor discuta miercuri capitolele economic și justiție din programul de guvernare, a anunțat liderul social-democraților, Marcel Ciolacu.  

„Am vorbit foarte mult pe structurarea programului de guvernare. Vom începe mâine (miercuri - n.r.) discuțiile pe fiecare capitol în parte. Din punctul nostru de vedere, programul de guvernare ar trebui să fie cu măsuri pe termen scurt și măsuri pe termen mediu. Cumva, conceput ce măsuri se iau pentru creșterea nivelului de trai până în martie și depășirea iernii, fiindcă toți românii sunt afectați de criza energetică și de pandemie. Restul programului de guvernare, până la finele anului 2024”, a declarat Marcel Ciolacu.

„Cred că la ora 12.00 va fi o discuție pe capitolul justiție. O să începem pe capitolul economic-finanțe, cum este și normal, să vedem ce este sustenabil până la sfârșitul anului. (...) Am văzut cum a funcționat justiția fără SIIJ și vedem cum funcționează cu SIIJ. Bine ar fi să găsim o soluție să o facem și mai funcțională”, a adaugat liderul PSD, Marcel Ciolacu.

Preşedintele PSD a declarat, tot marţi, că social-democraţii au ajuns la concluzia că România nu poate rămâne ultima ţară europeană cu cotă unică de impozitare. Întrebat la Palatul Parlamentului cum ar putea arăta rediscutarea cotei unice şi o impozitare progresivă şi dacă PNL este de acord cu toate acestea, Marcel Ciolacu a spus: „Ar arăta cum arată restul Europei, în toate ţările civilizate, şi cu economii mai dezvoltate decât România. Mai sunt patru state care au rămas la cota unică în Europa. Am spus foarte clar că despre cota unică şi înlocuirea cotei unice ar trebui să fie un program comun pe care să îl discutăm la anul pentru formarea bugetului din anul următor. (...) Momentan, am ajuns la concluzia că nu putem rămâne ultima ţară europeană cu cotă unică. Este concluzia PSD!”

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Cele mai noi știri
Cele mai citite știri

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel