Nou incendiu în apropiere de Ferma Dacilor

FOTO: Freepik @stockgiu
FOTO: Freepik @stockgiu

Incendiul se manifestă pe câmp, în proximitatea Fermei Dacilor.

Pompierii intervin și sting miriștile, transmite România TV. Incendiul se manifestă pe o suprafață de câteva sute de metri, însă nu se știe în acest moment dacă terenul aparține Fermei Dacilor. 

Un echipaj de poliție a sosit la fața locului.

Amintim faptul că în urma incendiului devastator de la Ferma Dacilor au fost găsite șapte trupuri carbonizate. Victimele au fost identificate pe baza probelor ADN. Se aşteaptă ca expertiza genetică să confirme dacă fragmentele osoase găsite joi seară aparţin ultimei victime date dispărute.

Printre cei decedaţi se află unul dintre copiii lui Cornel Dinicu, patronul pensiunii, fiul generalului Petru Băiceanu, şef al Direcţiei Generale de Informaţii a Armatei, finul lui Dinicu, Lucian Ene, şi doi copii ai săi, dar şi o studentă în anul II la Facultatea de Sociologie şi prietenul acesteia. În cauză sunt efectuate cercetări in rem sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de distrugere din culpă care a avut ca urmare un dezastru şi ucidere din culpă, a transmis Parchetul de pe lângă Tribunalul Prahova. Vezi detalii aici!

Citește și - Ipoteze Ferma Dacilor. Cascadorul Chirvase: De ce nu au reușit să iasă oamenii din pensiune în timpul incendiului

Marian Chirvase, celebru cascador, cu trei decenii de muncă în studiourile Buftea, peste 70 de filme, a vorbit despre cazul incendiului devastator de la Ferma Dacilor.

Marian Chirvase a spus ce trebuie să conștientizeze oamenii atunci când intră într-o încăpere, astfel încât, în cazul unei situații extreme, să aibă șanse de supraviețuire. 

'În primul rând, regret foarte tare faptul că oamenii nu conștientizează importanța unei informații cu privire la ce ai putea să faci pentru a te salva din situații extreme, respectiv accidente de mașină, incendii etc. Cu privire la cazul de față, surpriza a fost și pentru mine pentru că acolo se aflau și niște sportivi.

Nu pot să asociez un sportiv cu un bărbat sau cu o femeie care nu face mișcare. Vorbim aici, în cazul sportivilor, despre faptul că ei au alte reacții, musculatură, anturaj față de alte categorii de persoane. Însă ce s-a întâmplat acolo este groaznic. Ori s-au îmbătat și au adormit buștean, ori li s-a pus ceva în mâncare, ori ultima variantă sunt drogurile. Din punctul meu de vedere, doar atunci când te droghezi există posibilitatea ca să nu ai reacție, pur și simplu.', a spus Marian Chirvase.

Alte ipoteze, cu privire la motivele pentru care persoanele nu au putut să se autoevacueze, sunt următoarele: faptul că nu exista scară de ieșire sau, probabil, o singură scară. De asemenea, holul să fi fost îngust sau focul să vină dinspre ieșire.

Citește continuarea aici!

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel