EXCLUSIV  Nou pol de putere. Hartmann: Atât Rusia, cât și China l-au lăsat să fie principalul dirijor. E foarte interesant ce s-a întâmplat / video

AGERPRES
AGERPRES

Premierul indian Narendra Modi a încheiat recent un summit G20 care a fost calificat drept un succes în special de Rusia şi de Brazilia, ţară care va găzdui următoarea ediţie la Rio de Janeiro.

India, ţara gazdă din acest an, a reuşit să facă să fie adoptată o declaraţie comună, care denunţă recurgerea la forţă în scop de cucerire teritorială, dar s-a abţinut să critice direct invazia Moscovei în Ucraina.

În cadrul emisiunii „Geostrategica” de la DC News, analistul H.D. Hartmann a făcut un comentariu despre ce s-a întâmplat la G20, subliniind actorul principial de la acest summit.

„Gazda G20 a fost India. India a vrut să facă o declarație politică și de geostrategie. A fost întâi BRICS unde s-a văzut clar că există două BRICS-uri în interiorul BRICS - BRICS-ul chino-rus și BRISC-ul indian. Între cei doi poli de putere, care s-au manifestat la BRICS, Brazilia a fost cea care a jucat, la fel ca Africa de Sud, ca element de diminuare a tensiunilor, de culoare diplomatică, de politică internațională. Africa a dorit mai multă politică, Brazilia a dorit mai puțin, a mers pe principiile nealinierii, la care s-a aliat, la un moment dat, și India.

Pe acest fond, întâlnirea G20, care s-a întâmplat să fie la câteva săptămâni după BRICS, era găzduită de către India. Numai că la G20, atât Rusia, cât și China l-au lăsat pe premierul Narendra Modi să fie principalul dirijor. Acest lucru a fost foarte interesant. India a fost actorul principal al G20, iar alături a fost un actor secundar, dar extrem de important și anume Regatul Arabiei Saudite. S-a ajuns la acest nivel de putere al Arabiei Saudite încât Joe Biden să mulțumească și premierului Modi, dar și prințului moștenitor al Arabiei Saudite - Mohammed bin Salman Al Saud. Cei doi actori ai G20 au fost India și Arabia Saudită”, a zis H.D. Hartmann la emisiunea „Geostrategica”.

Vedeți mai multe aici:

Youtube video image

Premierul indian Modi i-a înmânat în mod simbolic lui Lula ciocanul preşedinţiei rotative a G20, asigurându-l de "sprijinul" său şi exprimându-şi încrederea că va şti să facă să "progreseze obiectivele noastre comune".

Următorul summit urmează să aibă loc în noiembrie 2024 la Rio de Janeiro.

VEZI ȘI: Cutremur Maroc. Hartmann, despre dispariția Regelui Mohammed al VI-lea / video - https://www.dcnews.ro/cutremur-maroc-hartmann-a-vorbit-despre-miscarea-facuta-de-regele-mohammed-al-vi-lea-video_930200.html

VEZI ȘI: Amintirile lui Hartmann. Lucruri mai puțin știute din tinerețea și copilăria acestuia / video - https://www.dcnews.ro/amintirile-lui-hartmann-lucruri-mai-putin-stiute-din-tineretea-si-copilaria-acestuia-video_930197.html

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel