Nou termen de judecată în procesul lui Vlad Pascu. Tatăl lui Sebi: Toate speranțele noastre s-au risipit

Foto: Captură video Pro Tv
Foto: Captură video Pro Tv

A fost stabilit un nou termen de judecată în procesul lui Vlad Pascu, tânărul care a provocat tragedia de la 2 Mai.

Ieri, 21 iunie, Vlad Pascu a fost dus de la Penitenciarul Poarta Albă la Judecătoria Mangalia, acolo unde a stat din nou cu părinții tinerilor uciși în accidentul de la 2 Mai pe care l-a provocat. În cadrul ședinței, avocații au cerut o expertiză medico-legală amănunțită pentru doi dintre răniți, iar rezultatul ar putea să ducă la o condamnare mai aspră, relatează Pro TV. Vlad Pascu a stat în boxa acuzațiilor, în timp ce au fost audiați martorii, iar avocații și-au expus pledoariile. Lui nu i s-a dat cuvântul în cadrul acestei ședințe.

„Nu ne-am opus unei astfel de solicitări. În această situație se poate pune în discuție și o eventuală schimbare a încadrării juridice în sensul agravării situației. Legiuitorul a prevăzut un spor de doi ani, trei ani în funcție de vătămările care vor fi constatate prin raportul de expertiză medico-legală”, a spus Adrian Bendeac, avocatul lui Vlad Pascu, despre solicitarea avocaților victimelor privind efectuarea unei expertize medico-legale amănunțite.

Tatăl lui Sebi: Suntem dezamăgiți de cum merg lucrurile

De cealaltă parte, părinții Robertei și ai lui Sebi, tinerii care au murit în accidentul de la 2 Mai, au declarat că au sperat că vor primi ieri din partea magistraților un răspuns privind solicitarea de schimbare a încadrării juridice - din ucidere din culpă, în omor.

”Suntem dezamăgiți de cum merg lucrurile. Toate speranțele noastre s-au risipit. Noi așteptam să se dea un verdict și să facem apel. Așa ne-a mai prelungit cu o lună și jumătate suferința”, a spus Valentin Olariu, tatăl lui Sebi.

Reamintim că în luna august 2023, Vlad Pascu, aflându-se sub influența alcoolului și a drogurilor, s-a urcat la volan, provocând un accident tragic în localitatea 2 Mai. A lovit în plin un grup de opt pietoni, cauzând moartea pe loc a doi tineri, o fată și un băiat. Această tragedie a stârnit indignare în întreaga țară, întrucât șoferul a părăsit imediat locul accidentului și a fost prins abia câteva ore mai târziu. În urma investigațiilor ulterioare, s-au descoperit o serie de neglijențe și erori comise de către forțele de poliție.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel