A apărut un nou trend: aparatul dentar accesorizat cu simboluri de Crăciun, în culorile verde, roșu și alb.
Denisa Zaharia, medic stomatolog, specializat în ortodontie și ortopedie dento-facială, semnalează apariția și în România a unui nou trend printre adolescenții din întreagă lume care poartă aparat dentar: accesoriile cu simboluri de Crăciun, în culorile verde, roșu și alb. Accesoriile de sărbători de iarnă intră în galeria elementelor atractive ce includ culori, pietre și simboluri haioase cu care se pot înfrumuseța aparatele dentare ale adolescenților și copiilor care încep tratamente ortodontice.
“Asistăm la o creștere de 30% a pacienților copii sau adolescenți care se hotărăsc să înceapă un tratament ortodontic de îndreptare a dinților în clinică noastră. Trendurile mondiale de estetică a aparatelor și noile tehnologii ortodontice care răspund nevoilor pacienților sunt argumente în plus pentru tineri să facă pasul de a purta un aparat dentar pentru a rezolva sănătatea și dizarmoniile dinților. Noi, medicii stomatologi, le primim și promovăm cu entuziasm, pentru că s-a demonstrat că, pe termen lung, cuceresc tinerii și contribuie la sănătatea danturii pe termen lung și la încrederea pacienților în zâmbetul lor.”, a declarat dr. Denisa Zaharia, fondatoarea unei clinici stomatologice de top, prezente de 15 ani pe piață serviciilor medicale din București.
Noile tehnologii de construcție și funcționare a aparatelor dentare aduc variante de tratamente ortodontice personalizate și adaptate nevoilor oricărui pacient, indiferent de vârstă și profesia pe care o are: “În 2020, un aparat dentar nu mai este asociat cu durerile sau cu sârmele inestetice, ele pot fi, în funcție de preferințe, la fel de eficiente, chiar dacă sunt invizibile, discrete, colorate sau accesorizate trăsnit”, subliniază dr. Denisa Zaharia, unul dintre cei mai apreciați medici ortodonți din România.
Lunile de pandemie au adus schimbări în rândul categoriilor de pacienți ai cabinetelor stomatologice care sunt printre cele mai sigure spații de servicii medicale datorită regulilor și rigorilor de protecție și prevenție impuse de autorități. “Purtarea măștii de protecție a reprezentat un imbold în plus pentru cei care aveau rețineri de ordin estetic pentru a începe un tratament ortodontic, pentru că interacțiunile sociale s-au împuținat, iar prezența lor are “scutul” măștii de protecție care acoperă zâmbetele.”, subliniază dr. Denisa Zaharia unul dintre argumentele pentru care a crescut procentul copiilor, adolescenților și al adulților care au decis, pe timp de pandemie, să poarte aparat dentar.
În bilanțul activității medicale din ultimele 9 luni, dr. Denisa Zaharia a sesizat o creștere de peste 30% a numărului pacienților activi, cu vârste cuprinse între 30 și 50 de ani, care au hotărât să aibă grijă de sănătatea lor dentară prin vizite constante la clinică stomatologică.
“Am sesizat că oamenii au devenit mai conștienți, în această perioada, de importantă sănătății în general, și în special a celei dentare. Cel mai probabil, contează faptul că mulți dintre ei încă lucrează de acasă, au un program mult mai flexibil, se programează pe tot parcursul zilei, nu numai la orele târzii la care reușeau anii trecuți să scape de la serviciu. Probabil faptul că nu mai pot călători, nu mai pot avea activitățile sociale cu care erau obișnuiți, din cauza restricțiilor, a făcut că ei să-și îndrepte atenția și finanțele către rezolvarea problemelor dentare, pe care le tot amânau din motive de timp sau bani.”, a explicat dr. Denisa Zaharia care a subliniat și că pacienții vârstnici s-au adresat cabinetelor stomatologice, cu urgențe sau diverse probleme, însă nu constant și în scop preventiv, cum făceau înainte de pandemie, alegând să-și amâne tratamentele mai lungi sau mai complexe.
Cu un set complex de reguli de protecție și prevenție a îmbolnăvirilor, cu un protocol amplu de dezinfecție și de sterilizare, cabinetele stomatologice s-au dovedit a fi spații sigure pentru desfășurarea actului medical pe care pacienții nu ar trebui să-l ocolească cel puțin de două ori pe an:
“Durerea dentară implică deja existența unei afecțiuni, de dorit este să o rezolvi înainte de apariția durerii. Cazurile cu durere intensă, care nu mai cedează la analgezicele obișnuite, sunt variate. În aceste cazuri antiinflamatoriile sau antibioticele nu asigura vindecarea, este necesară intervenția stomatologică de urgență. În general nu este recomandat să amânăm rezolvarea problemelor apărute pentru că ele nu dispar de la sine, se complică și tratamentul devine mai complex, mai dureros, mai costisitor și mai îndelungat”, avertizează medicul stomatolog Denisa Zaharia, deținător al unei clinici stomatologice de top în București, care recomandă controlul dentar la 6 luni pentru a putea rezolva problemele în stadiul incipient.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News