EXCLUSIV  Nou turism în România. Ministrul Radu Oprea: Unele zone sunt deja povești de succes / Chirieac: E de necrezut, e ca în Franța!

Foto: Unsplash
Foto: Unsplash

Ministrul Radu Oprea a vorbit despre dezvoltarea turismului în România.

Invitat la DC News, Radu Oprea, ministrul Economiei, a vorbit despre dezvoltarea turismului în România.

„Am pus în dezbatere publică Strategia pentru Turism, care este bazată pe un studiu la Băncii Mondiale din 2018. Am invitat asociațiile patronale să contribuie la această strategie pusă în dezbatere publică. Este un studiu la care a contribuit și România și ar fi păcat de munca precursorilor să nu fie pusă în dezbatere.

Mai mult decât atât, ea trebuie îmbunătățită în conformitate cu informațiile și cu ceea ce știu să facă antreprenorii din turism din România.

CITEȘTE ȘI      -      EXCLUSIV  Respingerea din Schengen, costuri uriașe pentru România. Cum pierdem investitorii străini din cauza lui Nehammer / video

Am pus în transparență un studiu de percepție în țările țintă de unde putem atrage turiști străini, avem nevoie de analiză și de studii pentru a avea această analiză de promovare a turismului. Sunt foarte mulți care spun că România alocă prea puțini bani pentru promovarea turismului. Avem în buget 3 milioane de euro. Sigur, sunt țări care alocă 15-20 de milioane. Comparând în felul acesta vom spune că sunt puțini bani.

Acești bani, însă, trebuie să ajungă țintit acolo unde avem potențial de a aduce investitorii în România. Avem nevoie de oameni care sunt experți în acest domeniu, care știu să facă analizele, studiile de percepție și împreună cu ei definim țintele și să stabilim ce ne dorim, pe cine ne dorim să atragem și unde vrem să atragem. Nu avem doar turism pe litoral, ci și turism montan, turism cultural, turismul balnear, despre care am vorbit și am făcut prea puțin, turismul în care putem vizita bisericile.

De asemenea, avem un produs nou, care este cel referitor la Drumul Vinului. Au apărut foarte multe zone. Unele zone sunt deja povești de succes“, a spus ministrul Radu Oprea.

CITEȘTE ȘI       -      EXCLUSIV  Creșterea TVA în HoReCa. Ministrul Radu Oprea, știrea zilei / video

„Au făcut istorie locațiile alea. Eu nu am apucat, dar puteți merge. Sunt conace cu vie, cu cazare, cu masă. E de necrezut, e ca în Franța“, a precizat Bogdan Chirieac.

„În Prahova a fost și un program al Consiliului Județean, denumit Drumul Vinului. S-a asfaltat drumul, au fost fondurile europene, pentru reconversia viei, și s-a aplicat 110% în toată țara, apoi au fost fondurile pentru investiții în echipamente-utilaje, iar acum avem oameni școliți care știu despre ce este vorba. Câștigăm foarte multe medalii în ultima vreme cu vinurile românești, iar experiența pe care o poți avea la o astfel de cramă este unică“, a mai spus ministrul Radu Oprea.

CITEȘTE ȘI      -      EXCLUSIV  IMM, noi măsuri fiscale. Ministrul Economiei: Nu va exista o condiționare referitoare la rentabilitate

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel