Nouă alertă alimentară! Brânză retrasă din magazinele Carrefour - Foto în articol

 Foto: Pixabay
Foto: Pixabay

Există suspiciuni privind prezenţa bacteriei Escherichia coli la un sortiment de brânză din magazinele Carrefour.

Citește și - Bomba dată de ANSVSA la experimentul surpriză cu laptele și produsele lactate bio „false” vândute în marile magazine

Prin urmare, acest tip de de brânză este retras din magazinele Carrefour. Mai mult, persoanele care au achiziționat produsul sunt sfătuite să nu îl consume. În situația în care au făcut acest lucru, este recomandat să se adreseze medicului dacă au simptome precum diaree, vărsături, dureri abdominale, cu ori fără febră.

Conform informaţiilor publicate pe site-ul Autorităţii Naţionale Sanitar-Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor (ANSVSA), magazinul Carrefour a anunţat retragerea de la vânzare şi rechemarea unui sortiment de brânză, după ce au apărut suspiciuni de prezenţă a bacteriei Escherichia coli.

Brânza Morbier, pachet de 250 de grame, sub brandul RDF, este sortimentul în cauză. Măsura este valabilă pentru toate loturile începând cu data limită de consum 08 ianuarie 2025.

Sursa foto - ANSVSA

Ce afecțiuni poate provoca Escherichia coli

”Unele dintre aceste produse au fost însă comercializate înainte de luarea măsurii de retragere. Prin urmare, se recomandă persoanelor care deţin aceste produse să nu le consume şi să le distrugă sau să le returneze la punctul de vânzare. Bacteriile Escherichia coli producătoare de toxine Shiga (STEC) pot provoca, în săptămâna următoare consumului produselor contaminate, diaree, uneori cu sânge, dureri abdominale şi vărsături, însoţite sau nu de febră. Aceste simptome pot fi urmate, în 5-8% din cazuri, de complicaţii renale severe, în special la copii”, conform sursei citate.

Vezi și - Alertă alimentară la Kaufland. Produse toxice, retrase de la vânzare - Foto în articol

ANSVSA amintește că, ”din precauţie, laptele crud şi brânzeturile pe bază de lapte crud nu trebuie consumate de copiii mici. Este preferabil să se aleagă brânzeturi cu pastă presată coaptă, brânzeturi topite tartinabile sau brânzeturi pasteurizate”. Aceeaşi recomandare ”trebuie urmată şi de femeile însărcinate, persoanele imunodeprimate şi persoanele în vârstă”.

Vezi și - Etichetă falsă la raft: țara de proveniență a merelor ”românești”, surpriză, nu e România! "Uite, domnule, cum ne mint în față! Se vede clar”/ FOTO

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Cele mai noi știri
Cele mai citite știri

Copyright 2025 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: publicitate@dcnews.ro


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel